«Здоровий глузд виходить із чату»: 130 тис. грн вимагають у водія на Львівщині за збитого лося (ФОТО)

«Завдання шкоди довкіллю»

Дивна ситуація на Львівщині. Тут водія намагаються звинуватити в тому, що він чи не свідомо скерував своє авто у лося, аби потрапити в ДТП із невідомими для себе наслідками.

Як повідомляє LVIV MEDIA

Держекоінспектори Львівщини порахували збитки в 130 000 грн за лося, якого водій мікроавтобуса збив на трасі Львів-Краківець. Про це 2 жовтня повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Аварія трапилась на трасі Львів — Краківець, коли на трасу поблизу Новояворівська несподівано вибіг лось. 28-річний водій за кермом мікроавтобуса Mercedes-Benz Sprinter не зміг ухилитися від зіткнення.

З фото поліції видно, що через наїзд у машини сильно пошкодило капот та переднє скло.

Тварина загинула на місці події.

Державні інспектори з охорони навколишнього середовища провели розрахунок розміру збитків, завданих довкіллю внаслідок вбивства лося європейського — вони становлять 130 000 грн.

ЧИ МАЮТЬ РАЦІЮ ЕКОІНСПЕКТОРИ?

Цікаві коментарі з приводу цього можна прочитати на Форумі «Української правди». Люди, зокрема, пишуть:

- Всі *панулись, або здоровий глузд вийшов з чату. Мало того, що чувак потрощив собі авто, так ці пєрци вирішили ще бонусом з воділи збрити. Тіпа той навмисно лося завалив. Бля, гондурас дурнуватий

 

- Хочуть трохи на кишеню, нмд. Берега втратили паскуди

 

- У вас там в Канаді теж вроді досі бігають. Якщо зіб'єш то що?


- Тіпа репортиш в поліцію та забираєш, або обов'язково під'їде реднек та забере лося собі, якщо не хочеш.

 

- Приблизно 10 років тому швагро збив лося на хайвеї з Чикаго до Детройта, їхав на Вольво. З того часу для всіх членів родини лише Вольво купляє, каже, якби була інша машина, то загинув би не лише лось, бо той звір був великий, ну і швидкість висока. Ніхто ніяких штрафів не платив.

 

- Ось із правил:
Попереджувальні знаки
1.36 Дикі тварини
Знак встановлюється перед ділянкою дороги, на якій можлива поява диких тварин.
Знак установлюється поза населеними пунктами на відстані 150–300 м, у населених пунктах — на відстані 50–100 м до початку небезпечної ділянки. У разі потреби знак встановлюється і на іншій відстані, яка зазначається на табличці 7.1.1
Ні про яку відповідальність мови нема.

 

- Значить через суд легко скасує штраф.

 

- Ти уявляєш наскільки це складно?

 

- Це не складно. Спочатку відбиваєшся з адвокатом від того протоколу. Відбився? Гуд! Наступний крок: цивільний позов до тієї структури, яка наклала штраф. Підстави: стягнути моральну і матеріальну шкоду. В якості матеріальної - за послуги адвоката і в адмінпроцесі і в цивільному процесі (це цілком робоча схема, вже відкатана). А от ремонтувати ТЗ – це вже за рахунок автоцивілки, якщо вона покриває і такі випадки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook