«Здоровий глузд виходить із чату»: 130 тис. грн вимагають у водія на Львівщині за збитого лося (ФОТО)

«Завдання шкоди довкіллю»

Забитий лось з місця події

Дивна ситуація на Львівщині. Тут водія намагаються звинуватити в тому, що він чи не свідомо скерував своє авто у лося, аби потрапити в ДТП із невідомими для себе наслідками.

Як повідомляє LVIV MEDIA

Держекоінспектори Львівщини порахували збитки в 130 000 грн за лося, якого водій мікроавтобуса збив на трасі Львів-Краківець. Про це 2 жовтня повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Аварія трапилась на трасі Львів — Краківець, коли на трасу поблизу Новояворівська несподівано вибіг лось. 28-річний водій за кермом мікроавтобуса Mercedes-Benz Sprinter не зміг ухилитися від зіткнення.

Мікроавтобус після удару викинуло з траси -- через зустрічну смугу

З фото поліції видно, що через наїзд у машини сильно пошкодило капот та переднє скло.

Тварина загинула на місці події.

Державні інспектори з охорони навколишнього середовища провели розрахунок розміру збитків, завданих довкіллю внаслідок вбивства лося європейського — вони становлять 130 000 грн.

ЧИ МАЮТЬ РАЦІЮ ЕКОІНСПЕКТОРИ?

Цікаві коментарі з приводу цього можна прочитати на Форумі «Української правди». Люди, зокрема, пишуть:

- Всі *панулись, або здоровий глузд вийшов з чату. Мало того, що чувак потрощив собі авто, так ці пєрци вирішили ще бонусом з воділи збрити. Тіпа той навмисно лося завалив. Бля, гондурас дурнуватий

 

- Хочуть трохи на кишеню, нмд. Берега втратили паскуди

 

- У вас там в Канаді теж вроді досі бігають. Якщо зіб'єш то що?


- Тіпа репортиш в поліцію та забираєш, або обов'язково під'їде реднек та забере лося собі, якщо не хочеш.

 

- Приблизно 10 років тому швагро збив лося на хайвеї з Чикаго до Детройта, їхав на Вольво. З того часу для всіх членів родини лише Вольво купляє, каже, якби була інша машина, то загинув би не лише лось, бо той звір був великий, ну і швидкість висока. Ніхто ніяких штрафів не платив.

 

- Ось із правил:
Попереджувальні знаки
1.36 Дикі тварини
Знак встановлюється перед ділянкою дороги, на якій можлива поява диких тварин.
Знак установлюється поза населеними пунктами на відстані 150–300 м, у населених пунктах — на відстані 50–100 м до початку небезпечної ділянки. У разі потреби знак встановлюється і на іншій відстані, яка зазначається на табличці 7.1.1
Ні про яку відповідальність мови нема.

 

- Значить через суд легко скасує штраф.

 

- Ти уявляєш наскільки це складно?

 

- Це не складно. Спочатку відбиваєшся з адвокатом від того протоколу. Відбився? Гуд! Наступний крок: цивільний позов до тієї структури, яка наклала штраф. Підстави: стягнути моральну і матеріальну шкоду. В якості матеріальної - за послуги адвоката і в адмінпроцесі і в цивільному процесі (це цілком робоча схема, вже відкатана). А от ремонтувати ТЗ – це вже за рахунок автоцивілки, якщо вона покриває і такі випадки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень