Юстиція збирається переїжджати у конфліктне приміщення (ФОТО)

Переїзд головного територіального уравління юстиції у приміщення санепідемслужби вже погодили дві комісії міськради – бюджетна та медична

За словами очільника обласної юстиції Іванни Смачило, зміна приміщення не є приватним інтересом, це, радше необхідно для ефективного впровадження реформ органами юстиції. Адже важливо, щоб всі послуги були зосередженні в одному закладі. Зокрема, наступним кроком реформування має стати ліквідація міських та районних управлінь, натомість, створення бюро правової допомоги, які запрацюють в кожному районі з 1 липня.

Крім цього, відділи юстиції в Рівному займають близько десяти приміщень. А у випадку переїзду в приміщення на Замковій, 29, управління зможе звільнити п’ять приміщень, три з них – в центрі міста. Заради переїзду державний орган готовий до оптимізації, говорить Іванна Смачило:

 

- Ми готові розміститися на площі 1 400 квадратних метрів, замість більш як 2 200, які на сьогоднішній день ми займаємо. Ми готові оптимізуватися, але створити таку єдину структуру, де би громадянин не ходив по всьому місту, а прийшов і отримав (послуги,-ред.). І ми зробимо таким чином, щоб ці всі послуги зосередити на першому, максимум на другому поверсі.

 

Зауважимо, що зараз юстиція займає сьомий, восьмий та дев`ятий поверхи.

Ліфт там не працює, що ускладнює можливості користуватися послугами, які надає юстиція для людей похилого віку та з обмеженими можливостями. Між тим, за словами Іванни Смачило, санепідслужба неефективно використовує надане їм приміщення. Адже там 13 працівників, які, на думку очільниці юстиції, можуть переїхати у інше приміщення санітарно-епідеміологічної служби, що на вулиці Котляревського.

Нагадаємо, наприкінці попереднього місяця санепідслужба скликала прес-конференцію, під час якої висловила обурення щодо цієї ситуації.

Адже, за словами виконуючого обов’язки директора санепідемслужби Романа Сафонова, витрата сотні тисяч гривень для переобладнання лабораторій під офісні приміщення, є кричущим фактом витрачання державних коштів і руйнування стратегічно важливих об'єктів для області. Тож, остаточне рішення мають прийняти міські депутати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook