Всі ці продукти можна заморозити і помітно заощадити (ПЕРЕЛІК)
У морозилці можуть «жити» навіть готові страви, причому - досить довго
Продукти можна заморозити, щоб заощадити гроші і при цьому не дати їм зіпсуватися раніше часу. Виявляється, скласти у морозилку можна не тільки м'ясо, рибу, овочі й фрукти, а й інші продукти, які ми використовуємо дуже часто.
Які продукти можна заморозити задля економії грошей, розповіла експертка Сюзан Малхоланд для Express.
– Ви можете заморозити майже все. Є дуже небагато речей, які ви не можете заморозити, але в основному це залежить від того, як ви їх заморозите. Причина, через яку ми говоримо про заморожування продуктів, полягає в цінах на продукти. Якщо ви зможете подвоїти час зберігання їжі, то заощадите набагато більше грошей, - наголосила Малхоланд.
Вона додає, що отруїтися їжею, яка довго пролежала в морозилці, майже неможливо, однак потрібно вміти правильно її розморожувати.
Пам'ятайте, що свіжі продукти зберігаються у морозилці близько місяця, стільки ж – хлібні вироби. Готові страви можуть зберігатися 3 місяці, а м'ясо – до 6 місяців
Заморозьте фрукти
Йдеться про будь-які фрукти: лимони або лайми, банани, виноград, авокадо, персики, сливи, груші тощо.
Відправте у морозилку молочку
Сюзан зазначає, що сир і масло добре піддаються заморожуванню. Такі продукти можна купувати за зниженими цінами чи оптом, що дозволить помітно заощадити, а потім – просто розділити на частини й відправити у морозилку. Термін зберігання у них чималий.
Масло можна зберігати шматками, а сир краще нарізати чи натерти і розкласти по пакетах.
Як заморозити бутерброди і хліб
При заморожуванні хліба потрібно враховувати важливий нюанс - у пакеті не повинно бути вологи й повітря, інакше він розмокатиме, буде кришиться і при розморожуванні втратить смак та вигляд. А ще можна заморозити бутерброди – у герметичних пакетах. Цей варіант чудово підійде для зайнятих людей.
Також експерт зазначає, що можна відправити у морозилку тости, оладки, панкейки та млинці. Вони дешеві та прості у приготуванні, а ще ситні та корисні.
Після приготування покладіть шар жиронепроникного паперу (наприклад, пергамент) між кожним млинцем або скибочкою хліба, а потім заморозьте в пакеті.
Заморожування готових страв
Це хороший варіант, наприклад, для соусів до макаронів. Ввечері ви просто прийдете додому, зварите макарони і заллєте їх уже готовим соусом - суттєва економія часу й зусиль.
Сюзан Малхоланд також наголошує, що можна на фольгу укласти філе риби, додати спецій та соус, потім загорнути і відправити у морозилку.
Так само готується куряче філе з прорізами, в які кладуться овочі й сир – уже підготовлені страви можна загорнути у фольгу в сирому вигляді й відправити у морозилку. А потім вийняти й одразу поставити у духовку – це теж непогано заощадить час на приготування страви.
Радіо Трек: НОВИНИ