Ви всі помилялися: яку небезпеку несе чай з лимоном та хто у групі ризику

Люди обожнюють чай з лимоном, і вважають що він зміцнює імунітет

Помилково вважати, що чай з лимоном може справді зміцнити імунітет. Вітамін С, який міститься у лимоні надто швидко - вивітрюється. Він практично зникає в момент, коли ви розрізаєте лимон. А якщо його занурити у гарячу воду, то при високій температурі він одразу зникає.

Так що, як кажуть експерти, ніякої особливої ​​користі від додавання шматочка лимона в чай ​​немає, ми просто звикли до смаку. А от шкоду завдати організму справді можна, і звичка може призвести до появи Альцгеймера.

Метал 

Річ у тому, що головний недолік чаю – наявність у ньому алюмінію, який листя чаю поглинає в місцях проростання, де ґрунт рясніє цим легким металом. Кількість алюмінію в листі чаю залежить від виду рослини, але найбільший вміст металу фіксується у молодих паростках. У принципі, небезпеки для людини це не становить, оскільки лише мізерна частка алюмінію переходить у заварений чай (більша частина залишається в листі, залитому окропом).

Небезпечне поєднання 

Небезпеки немає, поки не додати лимон в напій. У такому випадку починається взаємодія цитрусового соку з гарячим чаєм, що породжує цитрат алюмінію. А ось він уже токсичний і накопичується в тканинах та клітинах, особливо в клітинах центральної нервової системи. Тому деякі вчені кажуть, що чай із лимоном здатний спровокувати хворобу Альцгеймера.

Вихід є

Однак не все так сумно для любителів пити напій із лимоном. Експерти рекомендують додати сік у вже заварений чай, який трохи охолонув. У такому випадку сходить нанівець ймовірність зазнати впливу цитрату алюмінію, але при цьому збільшуються шанси на те, щоб не знищити весь вітамін С.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook