Ви всі помилялися: яку небезпеку несе чай з лимоном та хто у групі ризику

Люди обожнюють чай з лимоном, і вважають що він зміцнює імунітет

Помилково вважати, що чай з лимоном може справді зміцнити імунітет. Вітамін С, який міститься у лимоні надто швидко - вивітрюється. Він практично зникає в момент, коли ви розрізаєте лимон. А якщо його занурити у гарячу воду, то при високій температурі він одразу зникає.

Так що, як кажуть експерти, ніякої особливої ​​користі від додавання шматочка лимона в чай ​​немає, ми просто звикли до смаку. А от шкоду завдати організму справді можна, і звичка може призвести до появи Альцгеймера.

Метал 

Річ у тому, що головний недолік чаю – наявність у ньому алюмінію, який листя чаю поглинає в місцях проростання, де ґрунт рясніє цим легким металом. Кількість алюмінію в листі чаю залежить від виду рослини, але найбільший вміст металу фіксується у молодих паростках. У принципі, небезпеки для людини це не становить, оскільки лише мізерна частка алюмінію переходить у заварений чай (більша частина залишається в листі, залитому окропом).

Небезпечне поєднання 

Небезпеки немає, поки не додати лимон в напій. У такому випадку починається взаємодія цитрусового соку з гарячим чаєм, що породжує цитрат алюмінію. А ось він уже токсичний і накопичується в тканинах та клітинах, особливо в клітинах центральної нервової системи. Тому деякі вчені кажуть, що чай із лимоном здатний спровокувати хворобу Альцгеймера.

Вихід є

Однак не все так сумно для любителів пити напій із лимоном. Експерти рекомендують додати сік у вже заварений чай, який трохи охолонув. У такому випадку сходить нанівець ймовірність зазнати впливу цитрату алюмінію, але при цьому збільшуються шанси на те, щоб не знищити весь вітамін С.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень