В’ялені сливи на зиму з часником та спеціями – це справжній делікатес! (РЕЦЕПТ)

Надзвичайно смачна заготовка, яку першою «розмітають» зі столу

Дуже оригінальна закуска або ж гарнір до м’яса

На святковому столі вони завжди з’їдаються одними із перших!

Інгредієнти на 2 баночки по 0,5 л:

  • Сливи – 3 кг
  • Сіль – кілька дрібок
  • Цукор – кілька дрібок
  • Часник – 8 зубчиків
  • Гострий перець чилі – 2 стручки
  • Соняшникова олія – 1 л

Спеції:

  • Сушений базилік – 1 ч. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Розмарин – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Кардамон – 1/4 ч. л.
  • Кориця – 1/4 ч. л.

У кожну банку:

  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Яблучний оцет 6% – 1 ст. л.

Приготування:

Сливу ріжемо навпіл, прибираємо кісточку і викладаємо на решітку дегідратора (сушарки). Трохи присипаємо сіллю, цукром і сушимо при температурі 70 градусів рівно добу (все залежить від сушарки).

Готові сливи повинні вийти м’якими, еластичними, не мокрими, але й не пересушеними.

Змішуємо спеції: сушений базилік, орегано, розмарин, мелений коріандр, кардамон та корицю.

У чисті банки укладаємо шарами сливу, пластини часнику, кільця гострого перцю та спеції. Таким чином заповнюємо банки до самого верху.

Укладаємо сливки максимально щільно!

Зверху, у кожну баночку, всипаємо цукор, сіль і вливаємо яблучний оцет.

У сотейнику тим часом розігріваємо олію до появи перших бульбашок. Тоді заливаємо банки гарячою олією, закручуємо кришками і трохи трясемо – до розчинення цукру та солі (2-3 хв). 

Залишаємо банки до повного остигання, а потім забираємо на зберігання у холодильник або льох. Зберігаємо тільки в холоді!

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook