Тіло може «заіржавіти». Турецька науковця пояснила, що з цим робити

Біохімік наполягає, що клітини в організмі окислюються

Хімічні процеси, що виникають у клітинах організму під впливом кисню, викликають окислення цих клітин, йдеться у публікації Sözcü. Турецька науковиця, біохімік Айшегюль Чорухлу спеціалізується на питаннях антивікової медицини, й каже, що в таких ситуаціях вільні радикали завдають шкоди життєво важливим молекулам. За її словами, старіння та помилки у способі життя тільки посилюють «оксидацію».

Протидіяти такому «іржавінню» організму можна:

Найбільш ефективним рішенням у ситуації пошкодження клітин в організмі є насичення організму антиоксидантами.

А найкращим джерелом антиоксидантів є овочі, фрукти та корисні жири.

Чим темніший колір овочів, тим потужніші його антиоксидантні властивості. Зверніть увагу на жовті, помаранчеві та червоні овочі, які містять вітамін С, каротин та лікопен.

Єдине правило – аби овочі та фрукти не втрачати своїх антиоксидантних властивостей – їх треба піддавати мінімальній термічній обробці або надавати перевагу споживання їх сирими.    

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook