Стратегічний запас. Їжа, яку можна зберігати у холодильнику від 4 днів до двох тижнів

Рецепти для тривалого зберігання

Видання НВ підготувало підбірку рецептів їжі, яку можна зберігати у холодильнику тривалий час. Таку їжу можна брати в укриття чи навіть в дорогу.

Картопля фрайт

Особливість цієї картоплі в мундирі в тому, що вона вариться у насиченому соляному розчині. Така картопля виходить щільнішою, а зберігатися може до 5 днів.

Інгредієнти:

  1. Картопля - 6-8 шт.
  2. Сіль - 600 г
  3. Вода - 1,5 л

Приготування:

Ретельно промийте картоплю, помістіть у каструлю та залийте холодною водою. Додайте у воду сіль і розмішайте.

Поставте картоплю закипати, а після кипіння продовжуйте варити на досить інтенсивному вогні під прикритою кришкою.

Картопля буде наполовину спливати, тому її варто перевертати кожні 5-6 хвилин.

Через 20 хвилин картопля буде готова, однак, якщо залишити її покипіти на 35-40 хвилин, вона буде більш щільною і «смаженою» всередині.

Вітамінний салат

Цей салат можна зберігати до двох тижнів, а найсмачнішим він стає десь на третій день.

Інгредієнти:

  1. Капуста - 1 качан
  2. Буряк - 3 шт.
  3. Морква – 3 шт.
  4. Яблуко(зелене) - 2 шт.
  5. Часник - 6 зубчиків
  6. Олія - 1 ст.
  7. Коричневий цукор - 1/2 ст.
  8. Оцет - 1/2 ст.
  9. Сіль - 2 ст.л

Приготування:

Розберіть капусту і наріжте її невеликими шматками, як листя салату, або нашаткуйте її. Моркву і буряк наріжте недовгою соломкою, яблука - шматочками або теж соломкою.

Помістіть усі інгредієнти у велику миску або відразу в каструлю чи великий судок для зберігання. Залийте салат олією та оцтом, додайте цукор та сіль. Добре перемішайте.

Їсти салат краще не раніше, ніж через 3 години, щоб він настоявся, а зберігати в холодильнику можна до 2 тижнів.

Житні хлібці

Постачання хліба може бути нестабільними, тому краще мати про запас хлібці. До того ж завдяки насінню вони насичують навіть краще, ніж хліб, маючи при цьому меншу кількість вуглеводів.

Інгредієнти:

  1. Борошно житнє(можна звичайне) - 1 ст.
  2. Олія - 40 мл
  3. Вода - 300 мл
  4. Сіль – 1 ч.л
  5. Насіння соняшника - 1 ст.
  6. Насіння льону - ¼ ст.
  7. Кунжут - ¼ ст.

Приготування:

Змішайте всі сухі інгредієнти, потім додайте рідкі та добре розмішайте.

Застеліть пергаментним папером деко та рівномірно розподіліть по ньому тісто.

Запікайте хлібці 10 хвилин при температурі 200°C, потім дістаньте деко, надріжте хлібці на квадрати та продовжуйте запікати ще 25 хвилин при температурі 150°С.

Бездріжджові пиріжки з джемом

Пиріжки можна зберігати близько 3-4 днів, якщо в них солодка начинка, яка не псується. Чудовий варіант - улюблене варення чи джем.

Інгредієнти:

  • Борошно - 300 г
  • Варення - 100-150 г
  • Сметана - 125 г
  • Олія - 75 мл
  • Яйця – 1 шт.
  • Харчова сода - 1/2 ч.л
  • Розпушувач - ½ ч.л

Приготування:

У великій мисці змішайте сметану, воду та розпушувач, потім додайте до них яйце та олію. Розмішайте до однорідності.

Просійте в рідку суміш борошно і замісіть тісто. Воно має бути еластичним, але не липнути до рук.

Розділіть тісто на 10 частин, сформуйте з кожного коржик, викладіть всередину варення і защипніть пиріжок.

Розігрійте духовку до 200°C, у цей час змастіть булочки молоком або яйцем для гарної скоринки.

Випікайте пиріжки 20 хвилин.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook