«Шукайте нафту!»: Бацька відчув загрозу після наших ударів по російським НПЗ? (ВІДЕО)

Лукашенко -- хитрий лис

Це може викликати сміх, але Лукашенко ставить своїм підлеглим задачу знайти в Білоруських болотах нафту і почати її видобуток.

Бацька прямо доручив новому міністру природних ресурсів та охорони довкілля знайти у країні «великі обсяги нафти». Про це повідомляє Белта:

«Скажу прямо: треба копати та шукати. Крім цього, треба, щоб ти змусив усіх у цьому напрямі працювати. Я не вірю, що в наших надрах немає того, що нам потрібне. Ось якщо хоч якоюсь мірою вирішиш це завдання – це пам'ятник можна ставити у будь-якому місці», – сказав Лукашенко.

 

При цьому він зазначив, що в Білорусі «більш-менш розвідали» родовища мінеральних добрив.

 

«Але я не вірю, що ми не маємо великих обсягів нафти»,

Дехто вважає, що озвучена заява це реакція керівника Білорусі на ті удари, що їх Україна завдає по російським НПЗ.

На Форумі «Української правди» навіть відкрили гілку: Батько Лукашенко заплигав: немає нафти, бо розбитий НПЗ

Насправді ж нафта в Білорусі є, хоча її і менше там, ніж в Україні. Буквально в межах згаданого вище обговорення з’ясувалося, що Польща розпочала видобуток нафти – буквально поряд із кордонами Республіки Білорусь.

От що каже Вікіпедія про розвідані поклади нафти у самій Білорусі:

Перший промисловий поклад нафти відкритий у 1964 році.

 

Достовірно підраховані запаси нафти в надрах Білорусі оцінюються в 71,7 млн тонн, ресурси — 166,3 млн тонн (1999). На 2002 рік ресурси нафти в країні — 190 млн т (за даними Mining Annual Review 2002). Цього достатньо для забезпечення нафтовидобутку на рівні 1,8−2,0 млн т/рік протягом 30 років.

За даними білоруських джерел початкові ресурси нафти в країні станом на 2000 рік становлять 338,3 млн т. У промислові категорії переведено порядку 52 % зазначених ресурсів. Відкрито 60 родовищ нафти, з них 38 розробляються, 13 розвідуються і 9 законсервовано. Глибина залягання розвіданих покладів 1,6-4,6 км.

Родовища нафти і газу в основному розташовані в північній частині Прип'ятського прогину. У його межах виявлені промислові нафтоносні зони: Речицько-Вішанська, Малодушинська, Першотравнева та інші. Нафтоперспективна площа перевищує 27 тис. км². Нафта приурочена до підсолевих, міжсолевих та верхньосолевих відкладів верхнього девону. Поклади її багатопластові, масивні, склепінчасті. Продуктивні відклади перекриваються соленосними товщами. Нафти мало- і високосірчисті, парафінові, смолисті. Невеликі запаси високоякісної нафти виявлені в Гомельській області. Газ добувається попутно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook