«Шукайте нафту!»: Бацька відчув загрозу після наших ударів по російським НПЗ? (ВІДЕО)

Лукашенко -- хитрий лис

Білорусь реально має поклади нафти. Неподалік України

Це може викликати сміх, але Лукашенко ставить своїм підлеглим задачу знайти в Білоруських болотах нафту і почати її видобуток.

Бацька прямо доручив новому міністру природних ресурсів та охорони довкілля знайти у країні «великі обсяги нафти». Про це повідомляє Белта:

«Скажу прямо: треба копати та шукати. Крім цього, треба, щоб ти змусив усіх у цьому напрямі працювати. Я не вірю, що в наших надрах немає того, що нам потрібне. Ось якщо хоч якоюсь мірою вирішиш це завдання – це пам'ятник можна ставити у будь-якому місці», – сказав Лукашенко.

 

При цьому він зазначив, що в Білорусі «більш-менш розвідали» родовища мінеральних добрив.

 

«Але я не вірю, що ми не маємо великих обсягів нафти»,

У нас люблять посміятися з Лукашенка, але, насправді, він доволі "хитрий лис" і часто бачить, як то кажуть, на три кроки вперед

Дехто вважає, що озвучена заява це реакція керівника Білорусі на ті удари, що їх Україна завдає по російським НПЗ.

На Форумі «Української правди» навіть відкрили гілку: Батько Лукашенко заплигав: немає нафти, бо розбитий НПЗ

Насправді ж нафта в Білорусі є, хоча її і менше там, ніж в Україні. Буквально в межах згаданого вище обговорення з’ясувалося, що Польща розпочала видобуток нафти – буквально поряд із кордонами Республіки Білорусь.

Насправді, нафта в Білорусі є

От що каже Вікіпедія про розвідані поклади нафти у самій Білорусі:

Перший промисловий поклад нафти відкритий у 1964 році.

 

Достовірно підраховані запаси нафти в надрах Білорусі оцінюються в 71,7 млн тонн, ресурси — 166,3 млн тонн (1999). На 2002 рік ресурси нафти в країні — 190 млн т (за даними Mining Annual Review 2002). Цього достатньо для забезпечення нафтовидобутку на рівні 1,8−2,0 млн т/рік протягом 30 років.

За даними білоруських джерел початкові ресурси нафти в країні станом на 2000 рік становлять 338,3 млн т. У промислові категорії переведено порядку 52 % зазначених ресурсів. Відкрито 60 родовищ нафти, з них 38 розробляються, 13 розвідуються і 9 законсервовано. Глибина залягання розвіданих покладів 1,6-4,6 км.

Родовища нафти і газу в основному розташовані в північній частині Прип'ятського прогину. У його межах виявлені промислові нафтоносні зони: Речицько-Вішанська, Малодушинська, Першотравнева та інші. Нафтоперспективна площа перевищує 27 тис. км². Нафта приурочена до підсолевих, міжсолевих та верхньосолевих відкладів верхнього девону. Поклади її багатопластові, масивні, склепінчасті. Продуктивні відклади перекриваються соленосними товщами. Нафти мало- і високосірчисті, парафінові, смолисті. Невеликі запаси високоякісної нафти виявлені в Гомельській області. Газ добувається попутно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень