Шопінг в Інтернеті перестане бути вигідним, і родичі нічого не пришлють: в Україні введуть податок на посилки з-за кордону 

Підготовку нового законопроєкту уже закінчують

Шопінг на закордонних сайтах стане не вигідним в Україні. Хоча послугами баєрів, людей які організовували викупи товарів за кордоном, дуже популярні в Україні.

Для багатьох це була можливість заощадити на покупках, але при цьому мати стильні і якісні речі. Втім - таке щастя скінчилося.

В Україні впроваджують оподаткування для усіх посилок з-за кордону. 

Голова податкового комітету парламенту Данило Гетманцев  повідомив, що у Верховній Раді закінчують підготовку законопроєкту про оподаткування міжнародних посилок вартістю до 150 євро.

Нагадаємо, раніше оподаткуванню підлягали тільки посилки вартістю від 150 Євро. 

Депутат пояснив, що оподаткування таких посилок вимагають і торгівельні мережі, і вітчизняні виробники. За його словами перекоси в оподаткуванні деструктивно впливають на ринки. У цьому випадку, виходить що українці підтримують  іноземного товаровиробника, адже наш товаровиробник сплачує ПДВ.

Гетманцев каже, що буде просити депутатів, аби прибрати податкову пільгу для посилок.

І хоча українські виробники справді останніми роками пропонують багато якісного одягу чи взуття, але часто ці речі значно дорожчі, ніж купити аналогічні, наприклад у Польщі. 

Одяг, взуття, косметика та товари для дітей - найпопулярніші товари, які українці купують на іноземних сайтах. 

Джерело: Бухгалтер.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook