Щоб не було післяноворічного похмілля: поради рівненського лікаря

Похмілля, або похмільний синдром, виражається головним болем і запамороченням, розладом травлення, нудотою та блювотою, слабкістю, загальним нездужанням, підвищенням або зниженням артеріального тиску.

Завідуюча терапевтичного відділення міської лікарні Рівного Зінаїда Варварук радить, як правильно випивати за новорічним столом:  

Не вживати багато алкоголю. Не змішувати різні види спиртного.

 

Вживати таку дозу алкоголю, щоб весь час протягом вечора був легкий стан сп’яніння, веселощів. Тобто трішки випив - зробив перерву, а не вживати безконтрольно. Має бути культура споживання. Адже і їжа, й алкоголь повинні приносити радість, а не  страждання. Це продукти, які мають антидепресивну дію. Коли людина вживає їжу, яку любить, чи алкоголь, в її головному мозку виробляються ендорфіни. Вони схожі за дією до нарктичних речовин: викликають стан задоволення, підвищення настрою. Тому треба так спланувати вечір, що випити і з'їсти в міру.

А що робити, якщо все-таки наступного дня виникає похмільний синдром? Зінаїда Варварук радить:

Наступного дня варто зробити розвантажувальний день. Народний метод проти похмілля - розсіл. Ще - мінеральна вода, теплий чай зелений, чорний, з лимоном. Але найголовніше – багато пити.

 

Є ще всякі медикаменти, які  в аптеках продають. Від головного болю – аспірин, парацетамол.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook