Що робити, якщо газовики не вмикають газ після перевірки мереж. Мер Рівного відповів

Лайфхак від міського голови 

«Рівнегаз» більше не шантажуватиме мешканців міста відключеннями. У цьому запевнив міський голова Олександр Третяк. Йдеться про вимоги газовиків поставити підписи під актами розмежування після проведених перевірок.

Раніше у місті були такі проблеми, втім зараз голови ОСББ та керівники управлінських компаній знають що робити.

Існує також спосіб перевірити мережі, якщо власників помешкань немає вдома, і для цього не потрібно відключати населенню газопостачання, заявив в ефірі Радіо Трек міський голова Олександр Третяк:

 - Ситуація наступна. Якщо відключають газ на період технічного обслуговування. Голова ОСББ чи управлінської компанії в курсі що робити. Ми зустрічались з головами ОСББ та представниками «Рівнегазу» і домовились, що «Рівнегаз» не буде шантажувати мешканців будинків. Тобто не буде вимагати підписувати акти розмежування.

 

 

З 1 липня в дію вступає закон про зони відповідальності. Це перше. Друге – це те, що після завершення технічного огляду газових мереж газовики й справді мають пройти по кожній квартирі й оглянути мережі на предмет потенційного витоку газу. Щоб убезпечити усіх і виявити проблеми, якщо такі є. Це огляд перед запуском.

 

Але, якщо у квартирі немає власника, чи він за кордоном, чи там просто ніхто не живе, це не привід залишати весь під’їзд чи будинок без газу.

 

У газової служби є можливість поставити на верхніх поверхах відповідний манометр, прилад який вимірює тиск газу, якщо він там буде показувати стабільний тиск і не буде коливань, відповідно витоку газу у тих квартирах немає, тобто газ можна вмикати.

Тож міський голова радить рівнянам вимагати від газовиків використання манометрів.

Мер переконує, що голови ОСББ та управлінські компанії мають на це право і повинні напрацювати спільну позицію у цьому питанні.

Нагадаємо, на початку червня рівняни, яким тиждень не вмикали газ після перевірки мереж, хотіла перекривати дороги у Рівному. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook