Що означає червона пляма на жовтку і чи можна їсти такі яйця – відповідь здивує багатьох
Це часто лякає господинь
Розбиваючи яйце, часто можна помітити на жовтку невелику червону цятку, схожу на згусток крові. Деякі господині викидають такі яйця. Але лякатися не варто.
Чи можна їсти такі яйця?
Річ у тім, що цей кров’яний згусток може з’явитися при формуванні жовтка. Поява кров’яних плям на жовтку збільшується при високій інтенсивності несучості курки та при надлишку в її раціоні протеїну, а також, нестачі вітамінів А і К, при деяких інфекційних хворобах.
Цей дефект не несе загрози здоров’ю людини, а також не впливає на смакові властивості продукту. Але при приготуванні для кращого естетичного вигляду кров’яні згустки краще забрати.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині перед варінням трясуть яйця.
Джерело: napensii
Радіо Трек: НОВИНИ