Навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням – цікава кулінарна хитрість

Велика частина корисного білка залишається на шкаралупі

Яйця – улюблений продукт багатьох українців. Але як зварити їх правильно, щоб вони були смачними та не втратили своїх корисних харчових властивостей?

Виявляється, все досить просто. Деякі досвідчені господині радять трохи потрясти сире яйце, перш ніж опускати його у воду.

Річ у тім, що іноді через деякі помилки при приготуванні, велика частина корисного білка залишається на шкаралупі. А виколупувати його – не дуже просто.

 

А, якщо потрясти яйце перед варінням, його вміст буде рівномірно розподілено і очистити яйце буде набагато простіше.

Якщо ви боїтеся, що під час трясіння можна порушити цілісність жовтка, тоді краще віддати перевагу іншому способу – покрутити яйце на столі – результат буде таким же.

До слова, відправляти яйця слід лише у каструлю із холодною водою. І не забувайте додати чайну ложку солі при варінні. Тоді яйця будуть ідеально чиститись.

Джерело: napensii

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

У Рівному знайшли студентський квиток

У Рівному, 1 жовтня, на тротуарі, між Басів Кутом і Щасливим, знайшли студентський квиток. Він належить Січкару Григорію , студенту НУВГП.   Власника просимо звернутись за номером:  +380667642577 — Людмила

Більше оголошень