Що додати до м’яса при запіканні, щоб воно було м’яким та соковитим: Секрет ресторанних шеф-кухарів
М’ясо просто танутиме у роті
Запекти м’ясо, щоб воно вийшло рум’яним і соковитим – ще те завдання. Часто, якщо ми отримаємо яскраву хрумку скоринку, то в середині м’ясо буває сухим. Тож їсти його дуже непросто.
Проте професійні шеф-кухарі знають секрет, як зробити страву ідеальною – і гарною ззовні, і соковитою всередині.
Яких помилок допускаються господині і висушують м’ясо
Перед запіканням м’ясо треба ретельно очистити від зайвих плівок та сухожиль. Готувати варто не на максимальній температурі. До речі, для свинини вона має бути нижча, ніж для яловичини, приблизно на 15 градусів. Та й час запікання трохи різниться.
Свинину переважно тримають на 20 хвилин менше.
Це одна з найчастіших помилок, коли м’ясо перетримують в духовці та ще при високій температурі.
Секрет м’якого м’яса
Інгредієнт може здатися дивним, але кулінари рекомендують запікати разом з м’ясом бананову шкірку. Для початку натріть м’ясо сіллю та спеціями, а потім обгорніть банановими шкірками жовтою стороною догори. Щоб вона в процесі смаження не падала, можна прикріпити дерев’яними шпажками.
Можна також зробити іншим чином. Бананові шкірки викладають на дно деко чи форми, а зверху кладуть м’ясо. Так воно не пригорить, а стане соковитим та рум’яним.
За 15 хвилин до завершення готування шкірки знімають і запікають м’ясо до рум’яної скоринки.
Джерело: prostoway
Радіо Трек: НОВИНИ