Ризик тромбів: чому кров раптово стає густою

Це небезпечно

Густа кров збільшує ризики появи тромбозів, інсультів та інфарктів. 

На жаль, часто стаються фатальні випадки через обірваний тромб. Чому він обірвався? Тому що кров стала густою і її треба розріджувати, - кажуть кардіологи.

Густа кров – це збільшена кількість еритроцитів. У медицині це називають еритроцитоз, він буває істинний і відносний.

Найпоширеніша проблема згущення крові – зневоднення. Тобто недостатнє надходження рідини в організм. Зокрема, води, яку треба пити упродовж усього дня. Люди, які знають про те, що у них густа кров, мусять дотримуватися водного балансу.

Для когось це 1,5 літра, а комусь треба й 3 літри, цю норму найкраще розрахувати з лікарем.

Кров стає густішою при нестачі білків і амінокислот. В раціоні обов'язково має бути м'ясо (нежирні сорти, індичка або курятина), риба (морська), молочні продукти і яйця. Не менш важливим компонентом харчування є жир.

Здоровим людям, аби звести ризики тромбозу до нуля, треба підтримувати активний спосіб життя, вчасно і достатньо відпочивати.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook