Понад 200 тисяч євро витратили на етнопоселення Рівненщини (ФОТО)

Туристичний об’єкт складається із п’яти стилізованих у поліському стилі минулого століття будівель – кузні, гончарні, ткацького цеху, корчми та хати

Також в рамках проекту у Березнівському районі облаштують піші, кінні та веломаршрути для туристів, а ще місця відпочинку. Для реалізації проекту залучено європейські кошти у сумі 206 тисяч євро. Разом з тим на співфінансування проекту із районного бюджету виділено 90 тисяч гривень, повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Експозиція етнографічного комплексу розпочинається із поліської хати. Її екстер’єр та інтер’єр оформлені в традиційному стилі. Тут під стінами розмістили скриню та ліжка. Поряд з ними – колиска для немовляти, підвішена до стелі. Усі меблі застелені вишитою постіллю та вкриті витканими покривалами. На стінах – рушники та хатні ікони, на глиняній долівці – домоткані доріжки, а на вікнах – мереживні фіранки.

На старовинній кухні у кутку змурована піч, поряд з якою – лопата для випікання хліба. А ще тут є мисник із глечиками, макітрами. Можна побачити й маслобійку, жорна та інше кухонне начиння.

Проект триватиме два роки і реалізовуватиметься на території чотирьох сільських рад. Відкриття етнопоселення – це його перша візуалізована частина.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook