Понад 200 тисяч євро витратили на етнопоселення Рівненщини (ФОТО)

Туристичний об’єкт складається із п’яти стилізованих у поліському стилі минулого століття будівель – кузні, гончарні, ткацького цеху, корчми та хати

Також в рамках проекту у Березнівському районі облаштують піші, кінні та веломаршрути для туристів, а ще місця відпочинку. Для реалізації проекту залучено європейські кошти у сумі 206 тисяч євро. Разом з тим на співфінансування проекту із районного бюджету виділено 90 тисяч гривень, повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Експозиція етнографічного комплексу розпочинається із поліської хати. Її екстер’єр та інтер’єр оформлені в традиційному стилі. Тут під стінами розмістили скриню та ліжка. Поряд з ними – колиска для немовляти, підвішена до стелі. Усі меблі застелені вишитою постіллю та вкриті витканими покривалами. На стінах – рушники та хатні ікони, на глиняній долівці – домоткані доріжки, а на вікнах – мереживні фіранки.

На старовинній кухні у кутку змурована піч, поряд з якою – лопата для випікання хліба. А ще тут є мисник із глечиками, макітрами. Можна побачити й маслобійку, жорна та інше кухонне начиння.

Проект триватиме два роки і реалізовуватиметься на території чотирьох сільських рад. Відкриття етнопоселення – це його перша візуалізована частина.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень