План спрацював: випускниця, що набрала 800 балів на НМТ розповіла, як їй це вдалося

Описала, з якими труднощами зіткнулася під час тестування

Ольга Коробко, одна з семи випускників на всю Україну, що склала усі предмети на 200 балів, перейшла в Дрогобицький науковий ліцей імені Богдана Лепкого із Трускавецької гімназії №2 після 9-го класу, - розповідає Твоє Місто.

Всі 11 років дівчина вчилася на відмінно і закінчила ліцей із золотою медаллю. Каже, що скласти НМТ на 800 балів змогла завдяки хорошій підготовці в навчальних закладах.

Національний мультипредметний тест дівчина складала 6 червня. Серед обов’язкових предметів була українська мова, математика та історія України. Четвертим предметом на бажання співрозмовниці стала англійська мова.

План спрацював

Оля подумала наперед, як складатиме тест, і її план спрацював. Найбільше хвилювалася через завдання з математики.

Цьогорічний тест містив чотири предмети, а не три, як торік. Загалом на це були відведені чотири години – по два предмети в кожному з двох блоків і перерва між ними 15-20 хвилин.

Ольга Коробко розповідає, що в першому блоці проходила тестування з української мови й математики. Швидше зробила завдання з мови, більше часу приділила математиці. У часові рамки вклалася.

На НМТ вона йшла з хорошим настроєм. Хвилювалася через те, що на початку, коли зайшла в аудиторію, не змогла ввійти в систему для проходження НМТ.

Я була єдина в аудиторії, хто з першого разу не зміг зайти в тести. Але не розгубилася, звернулася по допомогу до вчителів. Мені порадили перезавантажити комп’ютер, і тоді все запрацювало, – розповідає випускниця, додаючи, що це аж ніяк не зіпсувало їй настрою. – Я просто налаштувалася на позитив і почала працювати. Вважаю, що коли люди вірять у свої сили, все буде гаразд.

Дівчина очікувала, що матиме високий бал, але на максимальний не сподівалася:

На мою думку, важко складати всі чотири предмети в один день. Це реальний стрес і велике навантаження.

Ледь не розплакалася

Оля майже відразу зрозуміла, скільки балів набрала. Вийшла з аудиторії, порахувала кілька разів, бо не повірила в свій результат, зателефонувала мамі та ледь не розплакалася.

Співрозмовниця каже, що друзям і однокласникам, які не склали НМТ на максимальні бали, найбільше завадило хвилювання. В одних були проблеми з комп’ютером, який зависав, у других вимикали електроенергію.

Цікаво те, що до мультитесту Оля готувалася, по суті, самостійно – ретельно навчалася в ліцеї і щодня виконувала додаткові онлайн-завдання вдома. Опановувати українську та англійську мови їй допомагали викладачі ліцею. А курс історії України вона проходила в онлайн-школі Turbo ZNO.

Тим, що хочуть скласти НМТ на такі самі бали, як вона, дівчина радить вчитися впродовж усіх шкільних років, розумно використовуючи свій час, а не сидіти над книжками в останню ніч перед тестуванням. Притім не забувати про відпочинок. 

Оля планує навчатись у Львові на міжнародному праві.

Раніше на цю тему ми писали:

Найскладніший предмет? Названо дисципліну, з якої ніхто не набрав 200 балів на НМТ

 

Навчалася у сільській школі і склала НМТ на 800 балів: поради випускниці, як готуватися до вступу

 

Жоден український виш не запропонував бюджет: зірка цьогорічного НМТ їде за безкоштовною освітою за кордон

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook