План спрацював: випускниця, що набрала 800 балів на НМТ розповіла, як їй це вдалося

Описала, з якими труднощами зіткнулася під час тестування

Ольга Коробко, одна з семи випускників на всю Україну, що склала усі предмети на 200 балів, перейшла в Дрогобицький науковий ліцей імені Богдана Лепкого із Трускавецької гімназії №2 після 9-го класу, - розповідає Твоє Місто.

Всі 11 років дівчина вчилася на відмінно і закінчила ліцей із золотою медаллю. Каже, що скласти НМТ на 800 балів змогла завдяки хорошій підготовці в навчальних закладах.

Національний мультипредметний тест дівчина складала 6 червня. Серед обов’язкових предметів була українська мова, математика та історія України. Четвертим предметом на бажання співрозмовниці стала англійська мова.

План спрацював

Оля подумала наперед, як складатиме тест, і її план спрацював. Найбільше хвилювалася через завдання з математики.

Цьогорічний тест містив чотири предмети, а не три, як торік. Загалом на це були відведені чотири години – по два предмети в кожному з двох блоків і перерва між ними 15-20 хвилин.

Ольга Коробко розповідає, що в першому блоці проходила тестування з української мови й математики. Швидше зробила завдання з мови, більше часу приділила математиці. У часові рамки вклалася.

На НМТ вона йшла з хорошим настроєм. Хвилювалася через те, що на початку, коли зайшла в аудиторію, не змогла ввійти в систему для проходження НМТ.

Ольга Коробко

Я була єдина в аудиторії, хто з першого разу не зміг зайти в тести. Але не розгубилася, звернулася по допомогу до вчителів. Мені порадили перезавантажити комп’ютер, і тоді все запрацювало, – розповідає випускниця, додаючи, що це аж ніяк не зіпсувало їй настрою. – Я просто налаштувалася на позитив і почала працювати. Вважаю, що коли люди вірять у свої сили, все буде гаразд.

Дівчина очікувала, що матиме високий бал, але на максимальний не сподівалася:

На мою думку, важко складати всі чотири предмети в один день. Це реальний стрес і велике навантаження.

Ледь не розплакалася

Оля майже відразу зрозуміла, скільки балів набрала. Вийшла з аудиторії, порахувала кілька разів, бо не повірила в свій результат, зателефонувала мамі та ледь не розплакалася.

Співрозмовниця каже, що друзям і однокласникам, які не склали НМТ на максимальні бали, найбільше завадило хвилювання. В одних були проблеми з комп’ютером, який зависав, у других вимикали електроенергію.

Цікаво те, що до мультитесту Оля готувалася, по суті, самостійно – ретельно навчалася в ліцеї і щодня виконувала додаткові онлайн-завдання вдома. Опановувати українську та англійську мови їй допомагали викладачі ліцею. А курс історії України вона проходила в онлайн-школі Turbo ZNO.

Тим, що хочуть скласти НМТ на такі самі бали, як вона, дівчина радить вчитися впродовж усіх шкільних років, розумно використовуючи свій час, а не сидіти над книжками в останню ніч перед тестуванням. Притім не забувати про відпочинок. 

Оля планує навчатись у Львові на міжнародному праві.

Раніше на цю тему ми писали:

Найскладніший предмет? Названо дисципліну, з якої ніхто не набрав 200 балів на НМТ

 

Навчалася у сільській школі і склала НМТ на 800 балів: поради випускниці, як готуватися до вступу

 

Жоден український виш не запропонував бюджет: зірка цьогорічного НМТ їде за безкоштовною освітою за кордон

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень