Нехай їдуть додому та воюють: у країні ЄС дали відповідь чоловікам, які залишилися без українського паспорту

Йдеться про одну із центральних земель Німеччини

У німецькій федеральній землі Гессен не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку проїзний документ для поїздок за кордон, який замінює закордонний паспорт у разі його відсутності.

Це випливає з відповіді міністерства праці та соціальних справ Гессену, наданої 31 липня на запит депутатської фракції правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» у ландтагу землі, - повідомляє Deutsche Welle

Відомства у справах іноземців Гессену, як правило, не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку німецькі посвідчення, що замінюють документи для поїздок закордон.

 

Вони здатні поїхати в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби, - зазначили в міністерстві.

Згідно з інформацією відомства, в Гессені проживає майже 20 тисяч українських чоловіків мобілізаційного віку від - 18 до 60 років.

Як пояснили у міністерстві праці та соціальних справ Гессену у відповідь на запит АдН, «вербувати людей для участі в оборонній кампанії проти Росії і, таким чином, заохочувати їх до повернення на батьківщину є зрозумілими інтересами України».

Як вказується на інтернет-порталі з надання адміністративних послуг Гессену, німецькі проїзні документи, що замінюють закордонні паспорти, можуть видаватися громадянам інших країн лише в особливих виняткових випадках, оскільки це порушує паспортний суверенітет іншої країни.

Такий документ можуть видати, якщо особа може довести, що у неї немає паспорта або документа, що його замінює, і вона не має можливості його отримати. Кожне подібне рішення ухвалюється індивідуально.

Раніше ми писали, що Кабмін затвердив новий порядок видачі паспортів громадянам України за кордоном – чоловікам від 18 до 60 років треба військово-обліковий документ.

Паспорт вже не отримати: названо обов’язковий документ для чоловіків

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook