Найважливіші запаси: які продукти обов’язково мають бути вдома
Вони довго зберігаються і дуже корисні для здоров'я (в тому числі й психологічного)
Те, що ми їмо, має величезний вплив не лише на наше здоров'я, а й на психологічний стан. Під час війни фахівці рекомендують вживати більше продуктів, які здатні підтримати організм, дати необхідні поживні речовини і покращити ваш емоційний стан.
Список таких продуктів склала лікарка-дієтолог Катерина Толстікова зі школи здоров'я. Вона наголошує, що ці харчі мають тривалий термін зберігання і не потребують особливих навичок для приготування.
Крупа перлова
Це найдоступніший і найбільш корисний вид крупи. У ній є складні вуглеводи, білки, клітковина та вітаміни групи В. А ще у перловці багато фосфору, селену, марганцю і міді.
Свіже сало
У ньому міститься велика кількість жирів, в т. ч. й корисних. Сало без термічної обробки - джерело лауринової кислоти та холестерину, які важливі для організму і беруть участь у багатьох процесах.
Холестерин бере участь в синтезі вітаміну D, жовчі та стероїдних гормонів. Тому не варто його боятися.
Кілька шматочків свіжого сала надовго наситять організм за рахунок жирів. Але його кількість все ж потрібно контролювати.
Оселедець
Це джерело білка (амінокислот), а ще ненасичених жирних кислот Омега-3, вітаміну D, вітаміну В12, калію, фосфору і селену.
Яловича печінка
У цьому продукті дуже багато важливих мікроелементів - вітамін В2, В3, В5, В12, А, К, залізо, цинк, селен, мідь. Також печінка – чудове джерело білка.
Сир
Він містить білок, різні види жирних кислот, в тому числі й Омега-3, кальцій, калій, фосфор, селен, вітамін В9 і вітамін РР.
Арахіс
Ці горіхи є джерелом білка, різних видів жирів, клітковини, вітамінів групи В, вітамінів Е, Н, РР, калію, магнію і фосфору. Кількість арахісу потрібно контролювати, адже він містить жирні кислоти класу Омега-6.
Буряк
Найдоступніший овоч, який при правильному приготуванні стане джерелом резистентного крохмалю і буде позитивно впливати на мікробіом кишечника. А ще в буряках є складні пов'язані вуглеводи, клітковина, калій і магній.
Кукурудза варена заморожена
Містить вуглеводи, клітковину, вітамін Р, калій і цинк. У приготуванні така кукурудза дуже швидка, а зберігатися вона може довго.
Яблука
Зберігати яблука можна довго і вони більш ніж доступні в ціні. Ці фрукти є джерелами вуглеводів, клітковини, вітаміну C, калію, заліза й міді.
Насіння льону
Цей продукт можна знайти навіть в аптеках, бо він має важливе значення для організму. Містить Омега-3 рослинного походження, вітаміни групи В (особливо багато тіаміну - вітаміну В1), калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, марганцю, міді, цинку і селену.
Насіння льону важливо ретельно розжовувати, аби отримати максимум користі. А ще його можна додавати в каші, салати та навіть в десерти.
Радіо Трек: НОВИНИ