Морозиво, що шкодить здоров'ю: як відрізнити

Улюблені ласощі дітей і дорослих можуть бути небезпечними

4 ознаки корисного морозива

Поради щодо вибору морозива дала у Телеграм експерт із харчування Наталія Мазурік.

1)  Є напис ДСТУ 4733 на етикетці. Це означає, що у складі лише молочна сировина. Це найкращий вид морозива.

2) Молочні складники у складі продукту - зазначені на першому місці. Це значить, що їх у продукті найбільша кількість

3) Незбиране молоко у складі продукту. Це означає, що воно - з-під корови. А ось напис «відновлене» пояснює, що морозиво з порошку.

4) Не згадуються трансжири в інформації про калорійність продукту. А в рядку вуглеводів зазначена кількість цукру.

Некорисне морозиво

Містить напис ДСТУ 4735 на упаковці. Це означає, що

молочні жири у ньому замінені на рослинні (немолочні). Тобто це морозиво з пальмовою кокосовою олією. Воно з менш насиченим смаком, швидко тане і з досить рідкою текстурою.

Не зовсім морозиво

Напис ДСТУ 4734 означає, що продукт не з молока, а з фруктово-ягідної сировини. Тобто це плодово-ягідне морозиво чи, точніше, фруктовий лід.

Дивіться на прикладі двох продуктів, у чому різниця у складі.

Джерело: rbc.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: морозиво