Морозиво, що шкодить здоров'ю: як відрізнити
Улюблені ласощі дітей і дорослих можуть бути небезпечними
4 ознаки корисного морозива
Поради щодо вибору морозива дала у Телеграм експерт із харчування Наталія Мазурік.
1) Є напис ДСТУ 4733 на етикетці. Це означає, що у складі лише молочна сировина. Це найкращий вид морозива.
2) Молочні складники у складі продукту - зазначені на першому місці. Це значить, що їх у продукті найбільша кількість
3) Незбиране молоко у складі продукту. Це означає, що воно - з-під корови. А ось напис «відновлене» пояснює, що морозиво з порошку.
4) Не згадуються трансжири в інформації про калорійність продукту. А в рядку вуглеводів зазначена кількість цукру.
Некорисне морозиво
Містить напис ДСТУ 4735 на упаковці. Це означає, що
молочні жири у ньому замінені на рослинні (немолочні). Тобто це морозиво з пальмовою кокосовою олією. Воно з менш насиченим смаком, швидко тане і з досить рідкою текстурою.
Не зовсім морозиво
Напис ДСТУ 4734 означає, що продукт не з молока, а з фруктово-ягідної сировини. Тобто це плодово-ягідне морозиво чи, точніше, фруктовий лід.
Дивіться на прикладі двох продуктів, у чому різниця у складі.
Джерело: rbc.ua
Радіо Трек: НОВИНИ