Коричневий цукор: чи корисний він для організму

І що надає йому саме такого кольору

Коричневий цукор отримують із соку цукрової тростини.

Головна його відмінність від звичного білого цукру - наявність у цьому продукті меляси.

Вона являє собою сиропоподібну рідину коричневого кольору, яка не кристалізується і видаляється з кінцевого продукту лише після рафінування сировини.

Цей продукт має кілька різновидів, які залежать від місця зростання і вмісту меляси.

Види коричневого цукру:

  • демерара - великі кристали коричневого кольору;
  • світлий мусковадо - вологий цукор з делікатним запахом;
  • темний мусковадо має темно-коричневий колір і запах меляси;
  • кассонад - дрібнокристалічний цукор;
  • турбінадо - частково рафінований продукт;
  • чорний Барбадоський цукор тонкий, вологий і має липку консистенцію.

Відмінності коричневого цукру

Калорійність цього продукту не відрізняється від звичайного білого бурякового цукру. Однак до його складу входять цінні речовини – патока і меляса.

Також у тростинних ласощах містяться кальцій, магній, фосфор, цинк та амінокислота.

 

Тростинний цукор регулює обмін речовин, зміцнює тканини кісток і суглобів, стабілізує роботу нервової системи і покращує роботу шлунка.

У невеликих дозах продукт вживають навіть спортсмени - для регуляції метаболізму і недопущення зайвого збільшення ваги.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook