Чому в СРСР в чай додавали соду: відповідь здивує багатьох

Сода найкраще підходить для розсипчастого чаю

У Радянському Союзі існувала цікава практика додавання соди до чаю, яка була популярною серед працівників залізниць і громадського харчування. Це явище стало частиною культурних традицій чаювання того часу, пише Главред з посиланням на ТСН.

Навіщо в СРСР додавали соду до чаю?

Деякі вважають, що сода допомагала економити: завдяки їй чай здавався міцнішим при мінімальній кількості заварки. Однак основна причина полягала у покращенні смакових якостей напою.

Сода пом'якшувала воду, яка часто була жорсткою, роблячи чай більш насиченим і ароматним.

 

Темний колір напою був додатковим бонусом, що додавав чаю «багатого» вигляду.

Також це спрощувало миття посуду: сода запобігала утворенню розводів на склянках і чашках.

Ще однією цікавою особливістю є хімічний ефект.

 

Якщо додати лимон до чаю з содою, напій стане світлішим, а без лимона він матиме темний насичений відтінок і особливий аромат, що стає яскравішим навіть при повторному заварюванні.

Для тих, хто хоче відтворити цей радянський спосіб, варто пам'ятати: сода найкраще підходить для розсипчастого чаю. У пакетованому чаї вона не дасть відчутного результату, крім зміни смаку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook