«Це примітивний спосіб сподобатися педагогу»: очільник освіти Рівненщини про квіти на День вчителя

Ініціаторів зборів коштів на подарунки вчителям начальник Рівненського облуправління освіти м'яко назвав підлабузниками

Ми писали про те, що жителя Дубна Володимира Котяша обурив збір коштів з батьків на подарунки вчителям на День вчителя у дубенському ліцеї №5.

Директор Рівненського обласного департаменту освіти і науки Петро Коржевський такі збори коштів не схвалює:

Переважно всі ці ініціативи йдуть від батьків, і точно не від вчителів, і не від керівника закладу освіти, і не від управлінців. Можете мені повірити, бо я був і вчителем, і директором. І розумію, що головними ініціаторами є батьки. Вони ж потім і стають головними звинувачувачами вчителів.

 

Я взагалі вважаю, що школа – це місце для здобуття освіти. Крапка. Все інше не має стосуватися школи.

 

Я взагалі вважаю, що заклад освіти має стати юридичною особою з власною бухгалтерією, яка має діяти згідно з чинним законодавством. І всі кошти, які стосуються закладу освіти, повинні проходити через банківський рахунок, в нашому випадку – через казначейський.

На думку Петра Коржевського, треба вже покласти край оцим взаємовідносинам якимось: хтось комусь щось сказав, хтось щось зініціював. Бо, за його словами, так ми не доберемо шва, якщо одні будуть ініціювати, а інші – звинувачувати, що вони цю ініціативу не підтримують.

Я вважаю, що кожна людина має власне право на щось, і вона не зобов’язана піддаватися на провокації тих, хто хоче подобатися вчителю.

 

А я таких батьків, які ініціюють подарунки, називаю такими, які хочуть у такий примітивний спосіб, у вигляді тієї квітки, сподобатися вчителю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook