«Це лише розпіарений жир». Експерт розніс популярне масло ГХІ — продукт, який радять дієтологи

Це традиційне індійське масло

Останнім часом масло ГХІ набрало неабиякої популярності. Його називають дієтичним і рекомендують їсти навіть дітям.

Втім, це масло розкритикував тренер Віктор Мандзяк. Він каже, що це просто «розпіарений жир». Ба більше, він тваринного походження, в якому дуже багато насичених жирів.

- В цьому маслі немає нічого абсолютно особливого, крім того, що воно звучить екзотично, - сказав.

Експерт повідомив, що ми живемо у такий час, коли маркетологи намагаються продати абсолютно все. Також цей продукт коштує чимало грошей, якщо порівнювати зі звичайним вершковим маслом.

- Масло - це продукт, який треба мінімізувати, бо воно дуже калорійне, а кількість насиченого жиру треба мінімізувати до 10% від загального калоражу, - резюмував експерт.

Довідка

Масло ГХІ – це традиційне індійське масло, яке виготовляється шляхом повільного нагрівання вершкового масла до тих пір, поки вода і молочний білок не випаровуються, а маса набуває золотистого кольору і характерного аромату. Таким чином залишається чистий жир, що має тривалий термін зберігання і не потребує охолодження.

Завдяки відсутності води і молочних білків, гхі має високу термічну стабільність і не горить при високих температурах. Це робить його ідеальним для смаження і запікання.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook