У Рівному хочуть змінити підхід до надання допомоги на лікування

І давати її не тільки тим, хто через недугу опинився у скрутному матеріальному становищі

Переважно гроші на лікування з бюджету міськрада надає, користуючись положенням про надання такої допомоги. Ним зафіксовано суму - до 5 тисяч гривень, і перелік серйозних недуг, на які можна давати гроші: рак, ниркова недостатність, поранення в АТО, пересаджені органи тощо. А ось значно більші суми дістаються рівнянам з резервного фонду бюджету – 10, 20 тисяч тощо. Причому їх часом дають навіть на хвороби, які важко віднести до надскладних. Приміром, торік депутати надали 10 тисяч гривень на лікування хронічного геморою.

На спільному засіданні медичної та бюджетних комісій міськради депутати запропонували з резерву на лікування взагалі коштів не надавати, а тільки керуючись положенням і у разі потреби збільшувати суми на понад 5 тисяч. Говорить голова медичної комісії, начальник облуправління охорони здоров’я Юрій Осіпчук:

Я б запропонував пускати це через положення. І ми там разом з вами, як у положенні прописано, можливо, навіть у  сесійній залі будемо збільшувати ті суми, але тільки тоді, якщо зі сторони управління діагноз підтвердиться.

 

Що там може не підтвердитися? Це матеріальний стан сім'ї. І тут ми можемо всі разом йти на якісь не кримінальні, а моральні порушення. І навіть якщо матеріальний стан дозволяє не дати їм це, давати тому, що це родина чи людина – заслужена.

Під поняттям "заслужена людина" Осіпчук мав на увазі, приміром, родини загиблих на Майдані чи в АТО.

Юрій Осіпчук також запропонував змінити перелік недуг, на які варто давати кошти. Бо, пояснив, приміром, уже працюють програми лікування серцево-судинних захворювань та ендопротезування, відповідно до яких хворі отримують безплатно ендопротези та стенти для операції на серці. Тому з такими недугами вже можна з бюджету не допомагати. 

А секретар міськради Сергій Паладійчук пропонував депутатам подумати, чи зафіксувати сталу суму у бюджеті на рік на фінансування допомог і відмовляти хворим, якщо кошти закінчаться, чи встановлювати таку суму на кожен квартал. 

Подумати над змінами доручили медичній комісії. А остаточне рішення з цього приводу прийме міська рада на сесії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень