У чотирьох школах Рівненщини цього року було по одному випускнику

Освітяни вкотре наголошують на необхідності оптимізації навчальних закладів

Про це сьогодні йшлося під час щорічної серпневої конференції.

Щоправда цього року формат конференції дещо змінили – через війну в Україні освітяни відмовилися від традиційних супроводжуючих виступів і провели конференцію у формі колегії.

У засіданні взяв участь і перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

Серед пріоритетів в освіті Рівненщини на поточний рік визначили зменшення черг у дитячих садочках та оптимізацію навчальних закладів. Адже цьоріч у чотирьох школах області було по 1 випускнику, - зазначив керівник облуправління освіти Григорій Таргонський.

Між тим, першачки чотирьох шкіл Рівненщини вчитимуться цього року за новою концепцією.

Вона, серед іншого, передбачає зміни у системі оцінок та відміну заліку із техніки читання.

Це - одна із особливостей прийдешнього навчального року, докладніше розповідає керівник обласного управління освіти Григорій Таргонський:

- Особливістю нового навчального року є те, що стартує проект «Нова українська школа». Відібрано всього в Україні 100 шкіл пілотних. В нашій області чотири – це Великоомелянська Рівненського району, дубенська школа №1, рівненська школа №18, рокитнівська школа №3, які будуть реалізовувати новий державний стандарт початкової освіти. А нова українська школа загалом для всіх учнів 1-х класів стартує з 1 вересня наступного навчального року.

Крім того, 14 шкіл області включено до проекту нового освітнього простору.

Це реконструкція навчальних закладів із запровадженням енергоефективних технологій, створенням яскравого і сучасного дизайну приміщень, і забезпеченням умов для інклюзивного навчання та безбар'єрного доступу для особливих дітей.

Говорили і про забезпечення доїзду школярів до освітніх закладів.

Як зазначив Григорій Таргонський, школярам області необхідно закупити понад 100 шкільних автобусів. Близько третини від потреби планують купити цього року. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень