«Нову українську школу» у Рівному вже цього року випробують на «першачках»

У всіх школах України ця реформа має стартувати з наступного року

Першокласники. Фото ілюстративне/жанрове

З нового навчального року в Рівному почнуть готуватися до реформи в середній освіті. Нагадаємо, що в Міністерстві освіти працюють над тим, аби відійти від радянської до європейської системи навчання дітей.

Так, вчитель не лише має викласти дітям шкільну програму, але й забезпечити. аби вони засвоїли ці знання та знали, як використати їх у подальшому. В рамках програми «Нової української школи» в початкових класах можуть змінити систему оцінок, відмінити залік із техніки читання, адже він піддає дітей сильному стресу тощо.

У Рівному буде два класи в яких випробують дію цієї системи на практиці в цьому році, розповідає заступник керівника управління освіти Рівного Катерина Сичик:

Такою пілотною школою, де вже розпочнеться опанування та реалізація нового державного стандарту, в нас буде 18-та. У ній сформували два перших класи. В них запровадять той новий навчальний план, коли школа переходитиме на 12-річний термін навчання.

ЗОШ №18 у м. Рівне

Ще два таких класи створили в Рівненській області. Всього буде 100 таких груп в Україні чиї школи пройшли відбір. На основі проведеної роботи спеціалісти визначать недоліки та місця, які потрібно допрацювати для успішної реформи.

Одне з головних завдань Міносвіти в інтеграції "Нової української школи" - перевчити десятки тисяч вчителів, які звикли до застарілої однобокої системи навчання

А вже з початку наступного навчального року концепція «Нової української школи» має запрацювати в усіх школах країни. Детальніше про «Нову українську школу» ви можете подивитись нижче. 

Презентація від Міністерства освіти та науки України:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень