Щоб не тривожились в тривогу: в Україні відкриватимуть дитячі садочки в офісах

Аби діти були ближче до батьків?

В Україні можуть змінити систему дошкільної освіти. Одна з ідей - облаштувати дитячі садочки в офісних приміщеннях.

Ми хочемо дати можливість установам, підприємствам, будь-якому бізнесу, хто хоче стати більш привабливим для своїх співробітників, відкрити свій садочок. В наш час мамі буде спокійніше та легше, коли вона знатиме, що її дитина знаходиться в тій самій будівлі, - каже заступниця міністра освіти Євгенія Смірнова. 

Власне Міністерство освіти почне експеримент на власному прикладі. Адже перший офісний дитячий садочок відкриють у себе. 

Крім того, у міністерстві хочуть змінити й підхід до оплати праці вихователів у садках. Зокрема, надати комунальним садочкам можливість самим вирішувати, куди скеровувати преміальний фонд. 

У МОН є уже готовий законопроєкт щодо розвитку різних форм дошкільної освіти. Наприклад створення невеликих садочків, де за одним вихователем буде закріплено до п'яти дошкільнят. І це може бути хороше рішення, наприклад для сіл. 

Коли йдеться саме про базовий компонент дошкільної освіти, то наші садочки дуже наближені до західноєвропейських. Але ось що стосується можливості дати малюку таку повну свободу, щоб він дійсно проживав своє дитинство, - зовсім інше питання, - говорить Смірнова.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень