Назад в СРСР? Кому з випускників вишів доведеться відпрацьовувати після навчання?

Міносвіти анонсувало зміни в системі вищої освіти

Вони відображені у проєкті Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої освіти та надання державної цільової підтримки здобувачам освіти», де зазначається, що особи, які здобули вищу освіту за державним або регіональним замовленням, можуть бути направлені для працевлаштування відповідно до законодавства.

У документі є стаття 64 про те, що особам, які здобувають або здобули вищу освіту за державним або регіональним замовленням будуть надані пропозиції про працевлаштування від роботодавців та направлення їх на працевлаштування територіальними органами центрального органу виконавчої влади.

Зобов’язання здобувача вищої освіти укласти договір про працевлаштування у випадку надходження відповідної пропозиції від роботодавця є обов’язковою умовою його договору про навчання за державним, регіональним замовленням.

Договір про працевлаштування має передбачати працевлаштування здобувача вищої освіти після завершення ним навчання на строк, не менший за три роки.

Також у законопроєкті є пункт, що передбачає відмову від працевлаштування:

Здобувач вищої освіти може відмовитись від укладення договору про працевлаштування, ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ ЙОГО ВСТУП НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ АБО НА СЛУЖБУ ДО ОРГАНІВ ОХОРОНИ ПРАВОПОРЯДКУ, та продовжити навчання за державним, регіональним замовленням.

Крім того, у документі сказано, що випускники вищих військових навчальних закладів, закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти за державним замовленням направляються для подальшого проходження служби відповідно до законодавства.

Також особам, які здобули вищу освіту за медичною або педагогічною спеціальністю та уклали угоду про працевлаштування не менше трьох років у сільській місцевості, держава відповідно до законодавства забезпечує безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень