Рівненський активіст Гранітний «сидітиме» далі (ФОТО)

В СІЗО

Члена рівненської патріотичної організації УНА УНСО Ярослава Гранітного триматимуть під вартою ще два місяці.

Сьогодні рівненський міський суд продовжив йому запобіжний захід, адже попередній мав закінчитись вже завтра. Нагадаємо, що Ярослав Гранітний 3-го травня очолив проплачений мітинг під Рівненською ОДА, нібито, за легалізацію бурштину.

Учасниками були студенти рівненських вишів, які потім зізналися, що їм платили за це гроші.

Через тиждень на майдані Просвіти відбулась ще одна акція під головуванням сумнівного київського активіста Юрія Клейноса. Тоді поліцейські його затримали, а в учасників вилучили плакати з закликами створити так звану «Ровенскую Народнаю Республіку».

Унаслідок затримали Клейноса, а потім Гранітного.

Останнього сьогодні прокурор і слідчий звинувачували у загрозі цілісності України, створенні негативного образу України закордоном, адже організатор акції під ОДА, нібито, розповсюджував «фейкову» інформацію про те, що в області конфліктна ситуація з бурштинокопачами.

Окрім цього він може тиснути на свідків і переховуватись від слідства, непокояться слідчий і прокурор. Тому подали клопотання про продовження запобіжного заходу. 

Утім правоохоронці обґрунтувати ці факти під час засідання не змогли.

Однак суддя Ореховська все ж ухвалила їх клопотання про продовження запобіжного заходу, що здивувало адвоката Гранітного Ярослава Кальку:

На питання сторони захисту сторона обвинувачення казала, що ми не маємо наразі інформації, або ця інформація - оперативна, або ми не можемо її підтвердити. Однак суд, приймаючи рішення, керувався власними переконаннями. Якщо ми подаємо апеляційну скаргу, отже це рішення нас не задовольняє.

Прокурор зазначив, що коли Ярославу Гранітному намагались вручити копію клопотання,

активіст відмовився її брати та погрожував слідчим.

Цей факт теж вплинув на рішення суду. Адвокат Ярослав Калька у понеділок оскаржуватиме ухвалу в апеляційному суді. Якщо ж феміда лишиться на стороні обвинувачення, Ярослава Гранітного триматимуть у СІЗО до 13-го вересня.

Зазначимо, що сепаратистські ЗМІ зробили з Гранітного "народного героя". За словами сторони обвинувачення, Гранітний у цьому ж і винний, адже за гроші фактично від Азарова створив "картинку" для проросійських видань. 

Детальніше про це ви можете прочитати тут:

«Сепаратисти» Гранітний та Клейнос працюють на СБУ?

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень