«Сепаратисти» Гранітний та Клейнос працюють на СБУ?

Про Рівне знову заговорить ОРТ та Russia Today (Авторська колонка)

Як відомо, головне правило ЗМІ каже:

«Ми робимо популярними те, про що пишемо, і тих, про кого пишемо.

 

Що б ми не писали»

Це давнє, добре відоме розумним людям правило.

Хочете, щоб у вас було більше злочинів?... Пишіть і розказуйте про злочини.

Хочете, щоб було більше проституції та торгівлі людьми?...

Беріть інтерв’ю у повій, розповідайте про їх тяжку долю, непереборні обставини;  про те, як вони знаходили оголошення, як їх вивозили за кордон, як тепер вони шкодують.

Головне пишіть про проституцію, і її – гарантовано – ставатиме дедалі більше.

За цією логікою, якби десь в Україні з’явилися погані люди, які б хотіли сприяти поширенню, наприклад, корупції, то ці люди почали б створювати організації і платити гроші всім тим, хто залюбки говорив би і писав би про корупцію, підспудно втовкмачуючи українцям в голову основне:

Корупція – повсюдна. Корупціонери – багаті. Хто не корупціонер, той – недолуга розтяпа.

Не будь ідіотом, ставай – корупціонером.

Одним словом, коли з чимось хочуть боротися, то роблять це тихо і жорстко, коли ж із чимсь борються багатослівно, то типово ми є свідками – рекламної кампанії.

Для прикладу, сьогодні вся Україна говорить про т.з. «Рівненську народну республіку» (РНР), яку нібито хтось тут у нас хотів організувати.

Технічно кажучи, в коридорах рівненської влади можна знайти чимало тих, хто б залюбки очолив бурштинову РНР, якби тільки таке химеричне новоутворення мало бодай мінімальні шанси на існування та самозбереження.

Проте, усі розуміють, що будь-яка форма РНР, навіть у випадку цілковитого хаосу по всій Україні, зможе проіснувати тут не більше одного місяця, після чого її любесенько анексує Польща, яка і так уже давно виношує подібні плани.

Одним словом, жодна притомна людина на Рівненщині серйозно ідею РНР ніколи не розглядала і не розглядає.

Чому ж тоді СБУ розкручує тему «бурштинового сепаратизму на Рівненщині», вигадуючи вже просто невідомо-що? Як доречно зауважує Юрій Дюг

"Шатун", "наждак"... навіть спецоперації назвати нормально не можуть. Ну от спецоперацію проти Гітлера назвали "Валькірія". Оце професіонали. Через 60 років про це фільм зняли з Томом Крузом в головній ролі".
А хто через 60 років зніметься в фільмі "Операція "Наждак"? Ну максимум Джигурда в ролі Гранітного.

Що буде через 60 років - нам невідомо, але сьогодні арешт Гранітного під соусом «РНР» - це виразна та груба помилка українських спецслужб.

Результатом цього арешту стануть неминучі репортажі на всіх російських телеканалах про те, що члени Правого сектора, які були поряд із Сашком Білим, хочуть створити на Західній Україні свою бурштинову республіку.

І важливо не те, що про це почують в Росії чи США. Важливо, що про це почують в ЛНР/ДНР, на Одещині, на Харківщині і… в Закарпатті.

Можна не сумніватися, що Польські ЗМІ також будуть радісно крутити цю тему.

Виникає запитання:

СБУ є реально некомпетентною структурою, чи вона працює в інтересах іноземних держав?

Це ми говоримо про ситуацію, якщо Гранітного реально завербували десь у Росії.

(Навіть у цьому випадку все мало б робитися «тихо, без шуму і пилі». Замість цього ми стали свідками грандіозної піар-кампанії абсолютно вигаданої і нікому непотрібної РНР)

Однак, набагато легше повірити, що Гранітний мав та має свого куратора у спецслужбі, яка називається… СБУ.

І з високою вірогідністю свою останню акцію в Рівному Гранітний проводив виключно в інтересах власного піару та з метою допомогти комусь у Києві.

Комусь тому, хто хотів медійно «завалити Муляренка».

Тоді багатьом здавалося, що Муляренка от-от мають зняти з посади голови РОДА. Тепер усі кажуть, що «Муляренко відбився».

Так чи інакше, але в усій цій байці про «РНР» є один важливий аспект, про який не варто забувати. Це бурштин та бурштинова вакханалія на Рівненщині.

Анархічна клоака, яка стає дедалі більш непідконтрольною тим, хто намагається її кришувати: СБУ, Прокуратура, Поліція, Бандити.

Чомусь про це Поліське Гуляйполе учора ніхто нічого не запитав у Президента...  

А що було питати?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень