Рівненські школярі робили відбитки пальців (ФОТО)

Таку розвагу для них влаштували під час екскурсії до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС

Учні дев’ятого класу 13-ої школи обласного центру відвідали установу, без участі якої не розкривається жоден злочин – Рівненський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.  Ці учні школярі стали першими, хто цьогоріч відвідав НДЕКЦ.

Екскурсію проводив заступник директора Центру В’ячеслав Вішняков. Розпочали її із загально-пізнавальної лекції про те, чим саме займається підрозділ, та які проводить експертизи. Спеціаліст у сфері інтелектуальної власності Олександр Луцюк, який зазначив, що при скоєнні «комп’ютерно-інформаційного» злочину будь-яку видалену інформацію можна відновити.

Далі школярам випала нагода побувати у дактилоскопічному відділі, працівники якого шукають відбитки пальців під час огляду місця скоєння злочину. Саме робота цих експертів зацікавила найбільше: кожен шукав свій відбиток руки на аркуші паперу, а потім свою готову дактилоскопію отримав у подарунок.


У відділі дослідження зброї школярам дали можливість потримати в руках рушницю, револьвер, пістолет Макарова та ін. Діти із захопленням фотографувалися.

Далі пішли у вибухотехнічний відділ із гранатами, ручним протитанковим гранатометом РПГ-22, протипіхотними мінами та іншими зразками боєприпасів, що можуть знаходитись у землі після Другої Світової війни та становлять загрозу людству. Експерти-вибухотехніки вкотре нагадали учням правила безпеки при виявлені підозрілих предметів на вулиці.



Крім того, головний експерт-біолог Ольга Якубець розповіла, як проводиться дослідження волосся. За його результатами лише торік розкрито понад десяток злочинів.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень