«Шевченко - вєлікій русскій поет», - голова «Просвіти» Рівного про враження від школярів зі Сходу

Враженнями від дітей зі Сходу України поділилася голова «Просвіти» Рівного, заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик

Зробила це для того, щоб продемонструвати, що у тому, що відбувається на Сході, винні працівники освіти. Адже з розмови з дітьми переселенців, яких понад 120 навчається у школах Рівного, Катерині Сичик стало відомо, що їм не викладали зовсім історії України.  

Окрім цього, Катерина Сичик розповіла таке:

Ми хотіли, щоб якраз до Шевченківських днів, щоб діти почитали поезію Шевченка. Ви знаєте, ми були подивовані, коли поставили запитання «Хто такий Тарас Григорович Шевченко?». Ви здивуєтеся: «Ето вєлікій русскій поет». І ми їм запропонували шевченківську абетку, щоб вони почитали поезію Шевченка. Ви знаєте, яку нам довелося провести величезну роботу для того, щоб не виставити цих дітей на посміх, тому що вони не могли читати? Вони самі прочитали разів п’ять, вчителі наші з ними попрацювали кілька разів, і тільки тоді вони змогли прочитати.

Такі ж враження у головної «просвітянки» Рівного - і від дітей з Авдіївки, які приїжджали до міста у січні цього року.

На фото ліворуч - Катерина Сичик 

За словами Катерини Сичик, потрібно проявляти активну громадянську позицію і впливати на те, щоб українське утверджувалося. Для цього, приміром, товариство «Просвіта» проводить щорічну акцію «Подаруй книгу ровеснику зі Сходу». Школярів міста просять принести у подарунок улюблену книгу, яку вони хотіли б порекомендувати ровеснику на Сході. Ці книги відправляють у міста Авдівка, Попасна, Сєвєродонецьк та інші. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень