Понад 2 тисячі гектарів лісу на Рівненщині зрубали через «біологічну пожежу»

Ситуація може погіршитися через аномально теплу зиму

Проблема всихання соснових насаджень у результаті пошкоджень їх шкідниками й хворобами, набула масовості й масштабності впродовж останніх 6 років.

- Не зменшилися площі хворого лісу й у 2019 році, і становили майже 25 тис. га.

 

За твердженням науковців з різних країн, ефективного методу боротьби з цією хворобою, окрім як проведення санітарних рубок, на сьогодні не має.

 

Охорона лісу від шкідників та хвороб – це обов’язки державної лісової охорони лісогосподарських підприємств.

 

Тому з метою захисту лісу від ураження шкідниками та хворобами торік лісогосподарські підприємства провели суцільні санітарні рубки на площі 2 221 га.

 

Впродовж року всі зруби будуть заліснені більш стійкими деревостанами, — повідомила речниця обласного управління лісового господарства Світлана Горошко.

Загалом торік санітарні заходи, спрямовані на поліпшення стану лісових насаджень, були проведені на площі понад 22 тис. га.

- На сьогодні пріоритетнім у роботі наших підприємств залишається проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісах, адже проблема всихання соснових насаджень, на жаль, набула ознак біологічної пожежі.

 

Тому наші держлісгоспи на 30% зменшили об’єми рубок головного користування (заготівля стиглого лісу), щоб у повному обсязі провести необхідні санітарні заходи, — розповів перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук.

На жаль,

погодні умови цієї зими не дають надії, що кількість шкідників зменшиться вже у 2020 році.

Нагадуємо, що останніми роками через несприятливі кліматичні умови – аномально теплі зими та малу кількість опадів – всихання соснових насаджень через пошкодження деревостанів шкідниками і хвороб набуло ознак біологічної пожежі по всій Європі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень