Чиновників у Рівному просили допомогти із вирубкою лісу

Санітарна чистка допоможе врятувати соснові насадження області?

Ліси Рівненщини гинуть. Соснові насадження страждають від короїду. Врятувати дерева не можливо, заражені насадження можна лише вирубувати. 

Однак вирубку заражених дерев у природно-заповідних фондах області забороняє закон.

Тож аби внести зміни до законодавчих актів управління лісового господарства Рівненщини просять обласну раду звернутись у профільне міністерство. 

Ситуацію роз’яснив лісопатолог Андрій Артюшок:

Крім вирубок ми не можемо нічого зробити, адже це сильний шкідник. Короїди вони швидко знищують дерева. Тож ми можемо лише заражені дерева вилучати. 15% заражених дерев росте у межах природно-заповідного фонду. Цей відсоток по суті є великим. Ми пропонуємо внести зміни у законодавчі акти. Тобто дозволити проведення суцільно-санітарних рубок у заповідних фондах, якщо там є осередки шкідників. Вже у Сарненській та Рокитнівських районних радах виступала за такі зміни, тепер хочемо, щоб нас підтримала область.

На думку голови екологічної комісії облради Володимира Валявки, такі зміни прийняти можна. Та останнє слово – за обласними обранцями. Зокрема, це питання вирішили внести на розгляд найближчої сесії обласної ради, яка запланована на 22 серпня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень