Правоохоронець із Рівненщини продавав ліс, який вирубували його підопічні

За розкрадання лісу на Рівненщині судитимуть депутата сільської ради та правоохоронців.

Йдеться про 4 учасників організованої злочинної групи, яку викрила прокуратура. Чоловіки систематично продавали деревину із лісництв Березнівського району.

За цим фактом слідчі обласного управління Нацполіції відкрили кримінальне провадження. До того ж, трьох фігурантів кримінального провадження вже відсторонили від обійманих посад.

Ситуацію коментує речник прокуратури області Людмила Суржук:

Установлено, що стійку злочинну групу створив і очолив, переслідуючи мету незаконного збагачення, працівник правоохоронного органу – Державної лісової охорони. До протиправної діяльності він залучив ще 2  підпорядкованих йому майстрів лісу та місцевого підприємця, який мав досвід роботи у лісозаготівельній сфері. У ході досудового розслідування задокументовано факти привласнення, перероблення та реалізації упродовж листопада 2017 року по січень 2018 року організованою злочинною групою понад 220 куб м лісодеревини, вартість якої становить понад 150 тис. гривень.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду, який надасть остаточну оцінку діям кожного члена вказаного злочинного угруповання.

У прокуратурі нагадали, що зазначене кримінальне діяння карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень