На Рівненщині побоюються, що із церков Московського Патріархату почнуть вивозити культурні цінності

У зв'язку із необхідністю переходу у ПЦУ

На Рівненщині побоюються за об'єкти культурної спадщини.

Напередодні до обласної ради із проханням створитии комісію, яка б стежила за дотриманням законодавства у сфері охорони культурної спадщини, звернулася СБУ. Так, окремі громади, замість реставрації, самостійно реконструюють культові споруди, чим шкодять історичним об'єктам. При цьому, вони не мають на це жодних повноважень, адже не беруть дозволів. 

Крім того, йдеться також про культурні цінності, які свого часу передали храмам УПЦ Московського Патріархату.

Їх можуть почати вивозити за кордон.

За словами заступниці голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, релігійні громади, які не захочуть долучатися до ПЦУ, можуть спробувати вивезти за межі України цінності із своїх храмів:

На сьогодні теж треба стежити, у зв’язку з тим, що зобов’язано УПЦ так званого МП перереєструватись – вони або повинні стати РПЦ і визнати як вони називаються, або перейти до новоутвореної ПЦУ. Наше завдання зберегти ті об’єкти культурної спадщини, які просто можуть бути вивезені з нашої держави.

Вона наголосила, що у розпорядженні обласної адміністрації є цілий додаток із переліком цінностей та храмів, яким свого часу їх передавали.

Депутати профільної комісії вирішили, що для збереження об'єктів культурної спадщини потрібно створити спеціальну комісію із депутатів, посадовців та представників СБУ, яка за цим стежитиме. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень