Депутата Рівного звинуватили, що хоче забрати землю у церкви, щоб догодити сватам

Мовляв, їхня ділянка - поруч з тією, на якій хочуть збудувати храм

Депутат міськради Ірина Пилипчук вже давно з'ясовує, чи законне будівництво церкви УПЦ МП на вулиці Дачній, 19. І на засіданні останньої комісії з цього приводу депутати вирішили звернутися до Президента, Генпрокурора та голови СБУ, оскільки Ірина Пилипчук стверджує, що документи на ділянку підробили і незаконно збільшили її площу, а прокуратура не хоче на це звернути увагу.  

А на останній сесії міськради Ірина Пилипчук виступила з інформацією щодо ділянки на Дачній, 26, яка поруч із церковною. Адже тут теж, стверджує депутат, незаконне будівництво. Зокрема, вона оприлюднила відповідь з обласної Державної архітектурно-будівельної інспекції:

Земельна ділянка, на якій запроектовано будівництво, розміщена в зоні Ж-1 – зона садибних та блокованих житлових будинків. Що дозволяється тут будувати? Відділення зв’язку, міліції, ощадбанку, адміністрації, комунальні служби. Однак управління містобудування видало містобудівні умови від 17. 07.2018 року на об’єкт «Будівництво приміщень громадського призначення та житлових приміщень на вулиці Дачній, 26», замовник - «Смарт-проект».

Ірина Пилипчук

За словами Ірини Пилипчук, тут хочуть збудувати 12 квартир, а це не відповідає вимогам використання земельних ділянок, відповідно до плану зонування міста. І є припис ДАБІ про зупинення дії містобудівних умов і обмежень. Але ділянка на Дачній, 26 вже обнесена парканом і має паспорт об’єкта. Тож Ірина Пилипчук звинуватила прокурора Рівненської місцевої прокуратури Володимира Самардака в ігноруванні звернень до нього щодо цих ділянок. Заявила, що прокурор «випаровується» із сесійної зали міськради, як тільки починають порушувати це питання.

Ірину Пилипчук також звинуватили: у лобіюванні інтересів своїх сватів. Зробила це Олена Гладка Олена - мешканка вулиці Барвистої у Новому Дворі, яка заявила, що хоче висловити думку іншої частини громади – зацікавленої у будівництві церкви:

Ми неодноразово були на засіданнях тимчасової комісії, яка була створена з приводу будівництва церкви, і неодноразово виступали, щоб нам пояснили, на якій підставі Ірина Пилипчук була обрана головою комісії. Оскільки на сесії міськради, коли створювали комісію, говорилося, що вона не може бути головою комісії, бо вона – зацікавлена особа. Земля її сватів межує із цією земельною ділянкою. І вона особисто зацікавлена у цій земельній ділянці. Комісія це питання не розглядала, не підтверджувала і не заперечувала.

Олена Гладка

Також Олена Гладка додала:

Документи і будівництво храму неодноразово перевіряли. Були приписи, які виконані. Всі зауваження, які були винесені комісією, були усунуті. Далі, це - приватна власність. І ніякий суд, ніякі депутати стосовно скасування права власності на ділянку не приймали. Тож на якій підставі зараз це питання можуть розглядати? Це може вирішувати тільки суд. Якщо у частини іншої громади є підстави для оскарження – хай звертається у суд, у правоохоронні органи. 

Депутат на це заявила, що свати тут – ні до чого. Повідомила, що готує проекти рішень про відчуження цих двох ділянок, щоб на них збудувати комунальний дитсадок. Але колега по депутатству Романюк Любов поінформувала на сесії, що розмір цих ділянок не дозволяє збудувати там дошкільний заклад.

Ніяких рішень щодо цього питання міськрада не ухвалювала.  

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень