«Треба їх питати, бо це примус», – голова Рівненської обласної ради про УПЦ МП і Собор

Митрополитів УПЦ МП просять про участь в об’єднавчому Соборі

Митрополит Сарненський і Поліський УПЦ МП із головою обласної ради Олександром Данильчуком (зліва) та головою РОДА Олексієм Муляренком (справа). Фото – сайт РОДА.

Митрополитів УПЦ МП депутати Рівненської обласної ради проситимуть про підтримку у створенні української Помісної православної церкви.

Олександр Савчук. Фото - PRESS-ЦЕНТР

За пропозицією депутата від «Свободи» Олександра Савчука президія обласної ради включила на завтрашню сесію проект звернення до митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія та митрополита Сарненського та Поліського Анатолія. Митрополити є представниками Української православної церкви Московського патріархату.

Рівненька обласна рада у своєму зверненні прохатиме їх взяти участь в об'єднавчому Соборі, на якому створюватимуть Українську помісну православну церкву.

Текст звернення повністю зачитав Олександр Савчук:

- Ми, депутати Рівненської обласної ради, усвідомлюючи всю відповідальність перед громадою Рівненської області, нашими дітьми та внуками, а також перед світлою пам’яттю наших славних предків, що віддали своє життя за віру в Бога та волю України, замордованих голодом, розстріляних та винищених у війнах, перед ненародженими цілими поколіннями українців, перед черговим викликом – необхідності захисту нашої Держави України від посягань споконвічного ворога Росії просимо Вас:

Митрополит Варфоломі́й – митрополит Рівненський і Острозький УПЦ МП. Фото – ОГО

Взяти участь в об’єднавчому Соборі зі створення Помісної Православної Церкви в Україні, століттями омріяної та дарованої Богом.

 

Ваше Високопреосвященство, згадайте 13 листопада 2014 року, коли Ви не злякавшись ФСБістських довгих рук підписали Меморандум про створення єдиної Автокефальної Помісної Православної церкви в Україні та визнання Росії агресором.

Митрополит Анатолій – митрополит Сарненський і Поліський УПЦ МП. Фото з інтернету.

Це була подія, що має своє продовження сьогодні. Не протиставляйте себе Богу, Вселенському патріархату та Україні. Не станьте прихильниками РПЦ, що несе кров та смерть в Україну на штиках Російської армії. Відновимо історичну справедливість.

 

З вірою в Бога та з любов’ю до України будьте прикладом для своїх вірян!

На президії голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко припустив, що митрополит Анатолій і так планує взяти участь у Соборі, який запланований на 15 грудня.

А от голова обласної ради Олександр Данильчук запитав, чи не вважатимуть в УПЦ МП таке звернення примусом до участі у Соборі:

- Може варто запитати їх, чи вони хочуть (брати участь у Соборі – ред.). Бо виходить, що ми їх заставляємо.

Втім, депутати переконали голову, що це «правильно прописана пропозиція».

Тож завтра, 7 грудня, депутати голосуватимуть за спільне звернення до духівництва УПЦ МП.

Нагадаємо, що митрополит УПЦ МП Сарненський та Поліський Анатолій звернувся до президента Росії з проханням помилувати полонених українських моряків.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень