Паніка через менінгокок у Рівному – зайва. Епідемії бути не може (ЛІКАР)

Хоча в області були померлі діти

Менінгококова інфекція була, є і буде завжди.

Більшість людей до неї невразливі, але завжди є ті, чий організм протидіяти цій інфекції не може. Тоді менінгіт у людини (типово це діти) прогресує дуже агресивно і швидко.

Днями менінгококова інфекція стала причиною смерті молодої вчительки у Рівному.

23-річну жінку госпіталізували прямо зі школи, а через кілька днів вона померла у реанімаційному відділені.

Симптоми інфекцій на початковій стадії подібні на гостру форму грипу.

Віктор Мороз, завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру каже, що хвороба передається повітряно-крапельним шляхом, але лише при тісному контакті:

Летальні випадки в нашій області зустрічаються завжди, їх мало, але вони є…

 

Збудник передається повітряно-крапельним шляхом, але лише при тісному контакті – при поцілунках, чханні, кашлі. Тобто, коли люди перебувають близько один  біля одного.

 

І менінгокок нестійкий у зовнішньому середовищі, збудник гине при кімнатній температурі протягом 3 годин. Необхідно проводити вологе прибирання і провітрювання приміщень.

Школярів, які були у контакті з вчителькою, обстежили і нині вони перебувають під наглядом спеціалістів. Носія інфекції не виявили і у родині жінки, яка померла. Тож спеціалісти тримають ситуацію під контролем.

Віктор Мороз додав, що менінгококова інфекція найчастіше вражає дітей до 5 років.

За 10 місяців поточного року в області зареєстрували 13 випадків інфікувань, троє дітей, на жаль, померли. Всім їм не було і року. 

 

Тож батьків закликають уважно стежити за самопочуттям дітей. Якщо дитина скаржиться на сильний головний біль, температуру, нудоту – терміново звертатися до лікаря.

Аби вберегтися від інфекції, можна зробити щеплення. Для цього необхідно звернутися до медзакладу, адже інфекція має кілька форм і для кожної є своя вакцина. 

Наші новини у Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень