Киянина, який організував мітинг біля Рівненської ОДА, взяли під варту

Йому повідомлено про підозру у закінченому замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

Юрій Клейнос

З прокуратури Рівненщини повідомляють, що 32-річному жителю м.Києва повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст. 15, ч. 2 ст. 110 КК України).

Нагадаємо, підозрюваний Юрій Клейнос організував спробу проведення 10 травня цього року несанкціонованого мітингу в м. Рівне, на якому із залученням за винагороду групи осіб намагався вчинити дії, спрямовані на посягання територіальної цілісності і недоторканості України шляхом здійснення публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами щодо таких дій.

І хоча «псевдоакцію» було одразу припинено правоохоронцями спільно із місцевими активістами, цю подію того ж дня було використано низкою російських ЗМІ для формування у громадян негативної думки та ставлення до України, зокрема до її державних структур (приміром під заголовками «Неонацисты устроили драку с копателями янтаря в Ровно»).

В учасників акції вилучено плакати та листівки під гаслами «Ровенская Республика», «Бурштин – надбання Рівненської народної республіки» та інші.

За ініціативи прокуратури до підозрюваного суд застосував запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

У цьому кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою з’ясування усіх обставин тяжкого злочину та скерування обвинувального акту до суду.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень