«Голів райдержадміністрацій Рівненщини звільнятиму за відмову від децентралізації!», - віце-прем'єр-міністр України

Адже це наказ Президента

Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко пригрозив звільненнями голів райдержадміністрацій та сільрад. Про це він сказав на колегії Рівненсьокої ОДА, яка пройшла сьогодні. Головним питанням були підсумки соціального та економічного розвитку Рівненщини за перший квартал 2017 року.

Серед основних тем – децентралізація та ОТГ, яких на Рівненщині 21 (в трьох не провели вибори голів громад).  Під час своєї доповіді директор департаменту фінансів РОДА Лідія Біляк зазначила, що керівництво області просить райони об’єдуватися в об’єднані територіальні громади, однак не всі хочуть. Геннадій Зубко заявив, що це не прохання, а наказ Президента держави, тому «небажаючих» звільнятиме:

Як не хочуть? Які можуть бути прохання? Це наказ Президента. Якщо його не будуть дотримуватися, то я особисто піду до керівника держави з проханням про звільнення голів райдержадміністрацій, які протягом року не зрушать з місця в процесі децентралізації.

Місцеві бюджети втрачають велику кількість коштів, коли громади відмовляються об’єднуватись, зазначає міністр. Геннадій Зубко також додав, що Рівненщина в перспективі може наздогнати Львівську та Вінницьку області в процесі децентралізації. Однак до Хмельницької, Дніпропетровської та Харківської областей  нам ще дуже далеко, адже в них кількість ОТГ переважає за 30.

У Львівській є 22 об’єднання, а у Рівненській, нагадаємо, 21, однак у трьох ще не обрали голів. Також Зубко звернувся до працівників фіскальної служби. Політик попросив посприяти реєстрації приватних підприємців в районах, а не в Києві, адже втрачається значна частина коштів з бюджету.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень