Децентралізацію на Рівненщині підтримує Європа

Тренінг для керівників ОТГ підтримала місцева влада

Тренінг «Ефективний проектний менеджмент для залучення ресурсів та реалізація проектів у контексті транскордонного співробітництва», що проводиться в межах проекту «U-LEAD» з Європою «Підтримка реформи децентралізації в Україні», триватиме в місті протягом двох днів. Проходить захід за підтримки місцевої влади.

- Попри великий оптимізм, є питання в сфері децентралізації, - зазначив під час відкриття тренінгу перший заступник голови обласної ради Олександр Корнійчук.

- Із величезною повагою ставимося до керівників об'єднаних громад і дякуємо, що знайшли сміливість взяти на себе непросту ношу – бути першопрохідцями. Попри будь-які труднощі вони вже сьогодні досягають успіхів у своїх громадах. І ми, як представники влади, хотіли би використати всі можливі ресурси, аби при зміні законодавства чи інших нововведеннях ОТГ не залишилися наодинці.

Зокрема, йшлося на зустрічі про можливості, які надає програма  «U-LEAD» з підтримки реформи з децентралізації в Україні.  У тому числі – фінансову, інформаційну підтримку для реалізації потреб громад.

Про Центр розвитку місцевого самоврядування в Рівненській області розповів його координатор Руслан Сивий.

Крім того, учасникам тренінгу було запропоновано пройти експрес-опитування щодо проблем і перешкод у реалізації регіональної реформи та об'єднанні громад, результати якого обіцяють оприлюднити згодом.

- Ми пишаємося, що з нами в синергії працює обласна рада та інші партнери, - додала менеджер регіонального хабу в Львові проекту «U-LEAD» Анна Гайдучок.

 

– Адже саме так зможемо втілити заплановане в життя.

Досвідом роботи комунальної установи «Інститут міста» у Львові, що завдяки участі в програмах співробітництва ЄС залучає додаткові кошти у розвиток міста, поділилася з присутніми Анастасія Лепуга. Вона є заступницею керівника цього закладу і, крім того, рівнянкою.  

Працюватимуть учасники тренінгу сьогодні до вечора, а також завтра протягом дня.

До слова, «U-LEAD» «Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» реалізують в Україні Європейський Союз та його країни-члени: Німеччина, Швеція та Польща через Німецьке товариство з питань міжнародної допомоги (GIZ) та Шведську агенцію міжнародного розвитку (SIDA). Вона спрямована на зміцнення керівництва і поліпшення підзвітності на місцевому, регіональному та центральному рівнях для кращого реагування на потреби населення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень