Акцент на математику: які зміни цього року у ЗНО

Учнів закладів системи профтехосвіти та коледжів знову «потішать»

Цього року на учасників ЗНО чекають нововведення. Стосуються вони учнів профтехучилищ і коледжів, які складатимуть ДПА у формі незалежного оцінювання. Цьогоріч вони повинні здавати відразу два предмети у формі ЗНО. Докладніше розповів начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти профільного управління Рівненської ОДА Святослав Сидорук:

Учні професійно-технічних училищ та вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, які торік здавали ДПА з української мови у вигляді ЗНО, цього року, окрім української мови, здаватимуть підсумкову атестацію у вигляді ЗНО ще з одного предмету. Це математика або історія України – на вибір учнів. Це вносить корективи у кількість пунктів тестування та підготовку педагогів, яких залучатимуть до проведення тестування.

Варто зауважити, що реєстрація на тестування для студентів та слухачів закладів системи профтехосвіти і вишів І-ІІ рівнів акредитації проходитиме тільки у їхніх закладах освіти. А от випускники минулих років мають реєструватися у Рівненському обласному інституті післядипломної освіти (м. Рівне, вул. Чорновола, 74).

Крім того, як зазначила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (ЛРЦОЯО) Людмила Середяк, відтепер акцент робитимуть не тільки на українській мові:

Є великі зміни: цього року Міністерство освіти і науки України зробило акцент на математичну складову і у заклади медичного спрямування другим іспитом передбачено біологія або хімія, а третім іспитом - математика або фізика.

Загалом кожен учасник ЗНО може обрати не більше чотирьох предметів із запропонованих: українська мова та література, історія України, математика, фізика, хімія, біологія, географія, англійська, німецька, французька чи іспанська мова. Також учасники тестування можуть обрати одну із шести мов перекладу: російську, польську, молдовську, угорську, румунську чи кримськотатарську. 

У 2019 році абітурієнти мають можливість подати до семи заяв у різні виші на місця державного та регіонального замовлення. При цьому, обрати можна не більше чотирьох спеціальностей, пріоритетність яких вступники обиратимуть самостійно.

При вступі до українських ВНЗ зараховуватимуться результати сертифікатів за 2017, 2018 та 2019 роки (для іноземних мов – тільки 2019 та 2018 років).

Нагадаємо, реєстрація на ЗНО розпочалася 5 лютого і триватиме до 18 березня. Основна сесія стартує 21 травня.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень